2013-06-24 19:48:11
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - Αναταραχή στη ΝΔ από την τακτική Α.Σαμαρά: Μας πουλάει για χάρη του Βενιζέλου...!!!
Αναστάτωση έχει προκληθεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από τις πληροφορίες που θελουν εγνωσμένης αξίας και δημοτικότητας στελέχη της φιλελεύθερης παράταξης να απομακρύνονται από την κυβέρνηση για να μπουν σε αυτήν στελέχη του ... ΠΑΣΟΚ! 

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής αφορούν στελέχη όπως ο "καραμανλικός" Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος ο Μ. Σαλμάς και ο υφυπουργός υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, ακόμα και ο υπουργός Εθνικής άμυνας Πάνος Παναγιωτόπολυος, αν υπάρξει "καραμπόλα" με το υπουργείο Εξωτερικών και απομακρυνθεί ο Δ.Αβραμόπουλος για να ικανοποιηθεί ο Ε.Βενιζέλος.

Ήδη έχουν αρχίσει οι "μουρμούρες" και αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις μέσα στην ΚΟ ττης ΝΔ από το γεγονός ότι ο Α.Σαμαράς για άλλη μία φορά επιχειρεί να διασώσει το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε το 1995 με την εκλογή Στεφανόπουλου στην προεδρία, ενώ κανείς δεν έχει ξεχάσει πόσο ευεργέτησε το ίδιο κόμμα το 1993.


Επίσης είναι πολλοί άξιοι νέοι βουλευτές οι οποίοι ανέμεναν υπουργοποίηση για να δείξουν τις δυνατότηττές τους και τώρα βλέπουν την "πλάτη" των ΠΑΣΟΚων του 4% (σύμφωνα με την τελευεταία δημοσκόπηση Η «έφοδος» του ΠΑΣΟΚ στις κυβερνητικές θέσεις θα αφορά τουλάχιστον 5 υπουργεία και μια αντιπροεδρία αυτή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πιο ειδικά, ως σίγουρες υπουργικές τοποθετήσεις είναι αυτές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είτε στο υπουργείο Υγείας (εκτοπίζοντας τον Ανδρέα Λυκουρέντζο) είτε στο νεοσυσταθέν υπουργείο Υποδομών, του Παρι Κουκουλόπουλου στο Εσωτερικών, παραμένει ο Αθανάσιος Ταυτάρης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και του Γιάννη Μανιάτη στο ΥΠΕΚΑ

Επιστρέφει ο σκληρος "μνημονιακός" πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης (υφυπουργός στο ΠΕΚΑ) και η  Εύη Χριστοφιλοπούλου ακούγεται για υφυπουργός Παιδείας. Στην κυβέρνηση αναμένεται να διοριστούν επίσης ο κ. Συμεών Κεδίκογλου (εξάδελφος του σημερινού κυβερνητικού εκπροσώπου) και ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου.

Όλοι οι παραπάνω βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι σκληροί "μνημονιακοί"...

Όλα αυτά την ώρα που η αμερικανική εφημερίδα WSJ δεν βλέπει να μακροημερεύει η νέα κυβέρνηση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μια κυβέρνηση που κινδυνεύει με κατάρρευση κάθε φορά που επιχειρεί να «περικόψει το λίπος» δύσκολα θα εξαντλήσει την τετραετία, πόσο μάλλον να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας.

Σύμφωνα με την WSJ η πολιτική και κοινωνική κατάσταση είναι πιο εύθραυστη από όσο «υπονοούν» οι αγορές των ομολόγων. Στο άρθρο γίνεται επίσης αναφορά στην πολιτική κρίση και στην αποχώρηση του Φ. Κουβέλη από την κυβέρνηση. Στο ίδιο άρθρο, εκτιμάται πως η ηρεμία στην Ελλάδα μοιάζει να φτάνει στο τέλος της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ