2013-06-12 21:53:06
Φωτογραφία για ΕΤΕπ: Μπαίνει εγγυητής για τη διευκόλυνση ελληνικών εξαγωγών
Υπογράφεται η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με τρεις ελληνικές (Εθνική, Eurobank, Πειραιώς) και τρεις ξένες τράπεζες (Citibank, Comerzbank και HSBC) για την διευκόλυνση του εξωτερικού εμπορίου της Ελλάδος.

Η ΕΤΕπ θα παρέχει εγγυήσεις σε τρεις μεγάλες ελληνικές Τράπεζες, ύψους 500 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση διεθνών εμπορικών συναλλαγών ελληνικών επιχειρήσεων και, καθώς οι εγγυήσεις αυτές θα είναι ανακυκλούμενες, αναμένεται με αυτό τον τρόπο να στηρίξει έναν όγκο συναλλαγών της τάξεως των 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Οι συμφωνίες υπογράφονται από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Werner Hoyer, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Επί της ουσίας λοιπόν η ΕΤΕπ θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο – εγγυητή μεταξύ των ελληνικών επιχειρήσεων, των ελληνικών εμπορικών τραπεζών και τριών διεθνών πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν παγκόσμιο δίκτυο ή σημαντική περιφερειακή κάλυψη σε περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τους αυτοκινητόδρομους, η ΕΤΕπ έχει προεγκρίνει δάνειο 650 εκατ ευρώ, η εκταμίευση του οποίου συνδέεται με τις τελικές συμβάσεις που μένει να υπογραφούν και τις αποφάσεις της Κομισιόν.

Σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις για τις ΜμΕ και το πρόγραμμα των 440 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη διοχετευθεί στην αγορά 230 εκατ. ευρώ ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκταμιευθούν άλλα 50 εκατ. ευρώ.
newmoney.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ