2013-06-12 20:00:02
Φωτογραφία για Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone που «προδίδει» το iOS 7
Αναβαθμισμένες δυνατότητες για την επόμενη γενιά της συσκευής

Το νέο λειτουργικό iOS 7 δεν πρόλαβε να κάνει καλά-καλά την εμφάνισή του, και αμέσως ξεκίνησε η συζήτηση για τα χαρακτηριστικά του επόμενου iPhone, με βάση τις δυνατότητες του νέου λογισμικού.

Ας δούμε λοιπόν, ορισμένα χαρακτηριστικά που το iOS 7 προοικονομεί για τη νέα γενιά του δημοφιλούς smartphone Αναβαθμισμένες δυνατότητες της κάμερας

Δεν ήταν απαραίτητη η νεώτερη έκδοση του λειτουργικού για να μαντέψουμε ότι η Apple θα βελτιώσει τις δυνατότητες φωτογράφισης και κινηματογράφησης στη νέα συσκευή.

Ωστόσο, το iOS 7 προσφέρει ένα «χειροπιαστό» δεδομένο, και αυτό δεν είναι άλλο από την υποστήριξη καταγραφής βίντεο με ρυθμό 60fps, όταν η βασική βιντεοσκόπηση σήμερα γίνεται με 30fsp. Αυτό σημαίνει, ότι το επόμενο iPhone θα μπορεί να καταγράφει τη διπλάσια πληροφορία στον ίδιο χρόνο, πιθανότατα μάλιστα σε ανάλυση 1080p HD.


Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, τα βίντεο που θα καταγράφει το επόμενο iPhone θα έχουν λιγότερα «σπασίματα» και είναι πιο ομαλά. Με άλλα λόγια, ποιοτικά καλύτερα, ειδικά στην περίπτωση που τραβάμε ένα κινούμενο θέμα! Επιπλέον, η καταγραφή με 60fps προσφέρεται και για την παραγωγή βίντεο αργής κίνησης (slow-motion).

Επιπλέον, στο τμήμα της φωτογράφισης, ο ρυθμός καταγραφής θα καθιστούσε εφικτή την λήψη 60 καρέ για κάθε δευτερόλεπτο που κρατάμε πατημένο το πλήκτρο. Αν και είναι πιθανό η Apple να μην υποστηρίζει το ρυθμό αυτό συνεχούς λήψης, η δυνατότητα θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη.

Νέος αισθητήρας

Το iOS 7 υποστηρίζει τη λειτουργία κλινόμετρου, που επιτρέπει τον υπολογισμό της κλίσης σε σχέση με τη βαρύτητα. Παραμένει βέβαια ανοιχτό αν η Apple θα αποφασίσει να προσθέσει ένα νέο αισθητήρα στη συσκευή ή θα πραγματοποιεί τους υπολογισμούς με τα δεδομένα που θα παρέχουν οι υπάρχοντες αισθητήρες.

Εάν τελικά, αποφασίσει να το πράξει, τότε ο υπολογισμός της κλίσης της συσκευής θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, όπως στην αλλαγή απεικόνισης ενός 3D χάρτη.

Νέο πλήκτρο

Δεν είναι διόλου απίθανο, η Apple να επανασχεδιάσει το κουμπί που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της συσκευής, ώστε να ταιριάξει καλύτερα με το νέο σχεδιασμό του λειτουργικού συστήματος. Πρόδρομος μιας τέτοιας αλλαγής, ίσως να είναι ο σχεδιασμός που είδαμε στο tablet iPad Mini.

Απουσία υποστήριξης NFC

Αίσθηση είχε προκαλέσει η απουσία υποστήριξης NFC στο iPhone 5. Με κριτήριο την επιλογή της Apple να στηρίξει το ασύρματο πρωτόκολλο AirDrop, δύσκολα θα δούμε υποστήριξη NFC και στην επόμενη γενιά του smartphone.

Άλλες φήμες

Όποια και αν θα είναι τελικά τα χαρακτηριστικά του επόμενου iPhone, το iOS 7 θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη της συσκευής. Οι φήμες θέλουν τη νέα συσκευή να έχει μεγαλύτερη οθόνη, να διατίθεται σε περισσότερα χρώματα και να υποστηρίζει λειτουργία ασύρματης φόρτισης.
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ