2013-05-28 02:37:02
Φωτογραφία για Είσαι έγκυος; Δες ποια συνήθειά σου μπορεί να κάνει το μωρό σου εξυπνότερο και πιο υγιές!
Τα οφέλη της επαφής μας με τη φύση είναι πολλά, αυτό το γνωρίζουμε. Το να περνάμε χρόνο σε πάρκα ή δάση σύμφωνα... με το faysbook, βελτιώνει όχι μόνο τη σωματική μας υγεία, (οξυγονώνεται ο εγκέφαλος, μειώνονται τα επίπεδα άγχους κ.α.) αλλά, συμβάλλει και στην ψυχική και πνευματική μας ισορροπία.Ήξερες, όμως, πως οι γυναίκες που περνούν περισσότερο χρόνο στη φύση γεννούν εξυπνότερα και πιο υγιή παιδιά;

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζουν Ισπανοί γιατροί.Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.400 εγκύους οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, οι γυναίκες που, κατά τη διάρκεια της κύησης, περνούσαν περισσότερο χρόνο σε δασώδεις περιοχές, γέννησαν μωρά με μεγαλύτερο σωματικό βάρος και περίμετρο κεφαλής.

Τα ευρήματα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς η μεγάλη περίμετρος κεφαλής συχνά αποτελεί ένδειξη για μεγαλύτερο εγκέφαλο, και κατά συνέπεια υψηλότερο IQ (νοημοσύνη). Το βάρος του νεογνού, είναι, επίσης, πολύ σημαντικό, καθώς, το χαμηλό σωματικό βάρος, συνδέεται με προβλήματα υγείας, όπως αρτηριακή πίεση και καρδιοπάθειες.

Εάν, λοιπόν, είσαι έγκυος, προσπάθησε να περνάς περισσότερο χρόνο στη φύση. Κάνε μια βόλτα στο πάρκο, απόλαυσε ένα πικνίκ στο γκαζόν, χαλάρωσε στη σκιά ενός δέντρου. Το να είσαι περιτριγυρισμένη από δέντρα, φυτά και λουλούδια, θα σε βοηθήσει-όχι μόνο- να βελτιώσεις τη σωματική σου υγεία και τη διάθεση σου, αλλά …επενδύεις και στο μέλλον του παιδιού σου!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ