2013-05-20 01:03:10
Φωτογραφία για Πραγματοποιήθηκε η Οίτη MTB Marathon
Από το Γραφείο Τύπου

Με 264 συμμετέχοντες ποδηλάτες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία... την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 το πρωί, στην Τοπική Κοινότητα της Παύλιανης, το “ITI EPIC 2013” (είναι η μετονομασία του “ΟΙΤΗ MTB MARATHON”), η μεγαλύτερη marathon διοργάνωση με ποδήλατα mtb στην Ελλάδα. Πέρα από την άγρια ομορφιά του βουνού που καθηλώνει τον επισκέπτη, οι οπαδοί της ορεινής ποδηλασίας βρήκαν στην Οίτη το ιδανικό σκηνικό για την πραγματοποίηση ενός απαιτητικού αγώνα για αγωνιστική δράση και περιπέτεια στο ιδανικό περιβάλλον. Έδαφος που δίνει γρήγορη κύλιση, κλίσεις που εμπνέουν για πίεση και πραγματικά οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν σήμερα στο βουνό, έπεισαν και τον ποιο απαιτητικό, ανανεώνοντας το ραντεβού για το 2014.

Η έναρξη του αγώνα έγινε το πρωί παρουσία του Αντιδημάρχου Λαμιέων Κώστα Μουστάκα, του Δημ. Συμβούλου Δημήτρη Τελώνη και του Προέδρου της Τ.Κ.Παύλιανης Γιώργου Ρηγάκη.


Ο τερματισμός έγινε νωρίς το απόγευμα και ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων ανά κατηγορία από το Δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά, το Δημ. Σύμβουλο Δημήτρη Τελώνη, τον Πρόεδρο της Τ.Κ.Παύλιανης Γιώργο Ρηγάκη και το Δ/ντή της διοργάνωσης Νικόλαο Λιγνό.

Ο φετινός αγώνας βασίστηκε στο περσινό πετυχημένο project, ολόκληρες οι διαδρομές (60 & 33km) που κινούνταν πάνω από τα 700 μέτρα υψόμετρο και κυρίως πάνω από τα 1000 μέτρα υψόμετρο, σε σημεία του βουνού στα οποία οι δρόμοι παραμένουν κλειστοί για μερικές δεκαετίες, όπου οι αγωνιζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με πραγματικά πρωτόγνωρα τοπία! Αλλαγές βέβαια υπήρχαν και στις δύο διαδρομές, ξεκινώντας από την μεγάλη με την προσθήκη ενός ακόμα μονοπατιού, του ¨Αγιοπεράσματος¨. Αυτό έφερε τους ποδηλάτες ακόμα ποιο κοντά στην ¨Σκασμένη¨, εκεί που ένα από τα τρία μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης συναντά τους μύθους της Οίτης!

Στην μικρή διαδρομή η κυριότερη αλλαγή είχε να κάνει με την ομαλότερη κατανομή των θετικών υψομετρικών διαφορών. Η συγκεκριμένη αλλαγή έγινε μετά από παρατηρήσεις των ίδιων των αθλητών έτσι ώστε η μικρή διαδρομή να είναι ποιο φιλική στους λιγότερο προπονημένους αθλητές.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ