2013-05-12 09:23:03
Φωτογραφία για Ρόδος: Που πήγαν τα 5 εκατ. ευρώ για Φοιτητική Εστία;
Περίεργη καθυστέρηση παρατηρείται στη δημιουργία Φοιτητικής Εστίας στη Ρόδο, αν και υπάρχει διαθέσιμο ποσό 5 εκατ. ευρώ και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν τα προκαταρκτικά των απαραίτητων διαδικασιών.

Το ποσό των 5 εκατ. ευρώ πρέπει να απορροφηθεί αποκλειστικά για Φοιτητική Εστία μέχρι το τέλος του χρόνου, διαφορετικά θα χαθεί, αφού θα πρέπει να επιστραφεί στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οποίο αντλήθηκε.

Το εν λόγω ποσό, αποτελεί υπόλοιπο από την εργολαβία της επισκευής και συντήρησης του κεντρικού κτιρίου του πανεπιστημίου, στην οδό Δημοκρατίας, η οποία εκτελέσθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και εκχωρήθηκε στο πανεπιστήμιο με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία Φοιτητικής Εστίας.

Πέρασε από τότε σχεδόν ένας χρόνος, αλλά οι αρμόδιοι του πανεπιστημίου κινούνται περιέργως με πολύ αργούς ρυθμούς, ως εάν να έχουν αποφασίσει κάτι άλλο εκτός από Φοιτητική Εστία. Αυτό όμως δεν πρόκειται να επιτραπεί να γίνει, αφού αυτό είναι το προέχον και όχι το τί θέλει ή ονειρεύεται ο κάθε αρμόδιος του πανεπιστημίου.


Με βάση το αρχικό σχέδιο, τα 5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αγορά κτιρίου, κατάλληλου για Φοιτητική Εστία, προκειμένου να πάψει η κατασπατάληση τεραστίων ποσών για ενοικιάσεις ακινήτων, ακόμα και για να γίνονται μαθήματα!

Με τα τεράστια ποσά που ξοδεύει το πανεπιστήμιο Αιγαίου για ενοίκια, θα μπορούσε να αγοράσει δικά του κτίρια, αλλά προφανώς σ’ αυτό το πανεπιστήμιο αλλιώς κάνουν λογαριασμούς. Ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;

Δεν αποκλείεται να γίνει το ίδιο και με τα 5 εκατ. ευρώ που του παραχωρήθηκαν «καθ’ υπέρβαση», δηλαδή να φαγωθούν κι’ αυτά σε ενοίκια, ενώ μπορεί να αποκτηθεί ιδιόκτητη Φοιτητική Εστία, που είναι και το πάγιο αίτημα των φοιτητών, αλλά και του συνόλου της ροδιακής κοινωνίας. Μια τέτοια εξέλιξη δεν πρέπει να συζητείται ούτε για αστείο.

Αρκετά με τις περίεργες ενοικιάσεις κτιρίων και την πληρωμή τεράστιων ποσών για ενοίκια. Η Ρόδος έχει ανάγκη από μια μόνιμη Φοιτητική Εστία σε ιδιόκτητο κτίριο και όχι ένα ακόμη προσωρινό μπάλωμα με ημερομηνία λήξης.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια που ξεκίνησε αυτή την υπόθεση οφείλει να παρακολουθήσει την εξέλιξή της μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του σκοπού για τον οποίο εκχώρησε τα 5 εκατ. ευρώ στο πανεπιστήμιο και αναλόγως να πράξει. Δεν υπάρχουν πια περιθώρια για σπατάλες εκατομμυρίων σε ενοίκια που τελικά δεν πιάνουν τόπο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ