2013-05-10 00:25:04
Φωτογραφία για To ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να πετύχει υψηλό τίμημα για το 33% του ΟΠΑΠ
Στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα και παρά τον σημαντικό πολιτικό κίνδυνο που ακόμη την επιβαρύνει, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες, κατάφερε πράγματι να... προσελκύσει μεγάλο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΟΠΑΠ και να επιτύχει τελικά υψηλό προσφερόμενο τίμημα για το 33% του Οργανισμού, αναφέρουν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας.

Ειδικότερα, με τα χρήματα που θα εισπράξει από τον ΟΠΑΠ (712 εκατ. ευρώ μαζί με το μέρισμα του 2012 ύψους 60 εκατ. ευρώ) και με το τίμημα που αναμένεται να εισπράξει από την επικείμενη αποκρατικοποίηση των εταιρειών Φυσικού Αερίου ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, το ΤΑΙΠΕΔ θα πλησιάσει τον στόχο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2013-2016 για είσπραξη από αποκρατικοποιήσεις 2,59 δισ. ευρώ εντός του 2013, εκτιμούν οι αναλυτές της τράπεζας.


Η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ έχει τώρα οριστεί να λήξει την 10η Μαΐου 2013, πράγμα που σημαίνει ότι και αυτό το πολύ σημαντικό εγχείρημα μπορεί να ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες.

Επιπλέον, έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησης-εκμίσθωσης-πώλησης σημαντικών ακινήτων του δημοσίου τα οποία ήδη προσελκύουν αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από επενδυτές. Σε κάθε περίπτωση το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να εντείνουν τις προσπάθειες αποτελεσματικής υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αναφέρεται στην ανάλυση της τράπεζας.
e-typos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ