2013-05-08 23:16:04
Φωτογραφία για ΚΚΕ: 68 χρόνια από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη
Το ΚΚΕ με σημερινή του ανακοίνωση τιμά τα 68 χρόνια «από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, από την ιστορική μέρα που η κόκκινη σημαία υψώθηκε... στο Ράιχσταγκ σηματοδοτώντας το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» και όλους όσοι «έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, τραυματίστηκαν, έμειναν ανάπηροι, όλους όσοι αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ενάντια στους εισβολείς κατακτητές του φασιστικού ιμπεριαλιστικού «Άξονα» Γερμανίας- Ιαπωνίας- Ιταλίας και των συμμάχων τους» καθώς και τα Κομμουνιστικά Κόμματα, τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα στις καπιταλιστικές χώρες.

Τιμάμε, σημειώνει το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τις άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις, των οποίων οργανωτής, βασικός αιμοδότης, εμπνευστής και οδηγητής αναδείχτηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ακόμη το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν «το αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών, που οξύνθηκαν στις συνθήκες δύο καπιταλιστικών κρίσεων, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι την -ηττημένη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου- Γερμανία δύναμη κρούσης του διεθνούς ιμπεριαλισμού» και προσθέτει ότι με την οικονομική και στρατιωτική βοήθεια που παρείχαν «οι νικήτριες καπιταλιστικές χώρες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στη Γερμανία σκόπευαν να την αξιοποιήσουν σε βάρος του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης».

«Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι γέννημα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και εξαφανίζονται με την ανατροπή του ίδιου του συστήματος που τους γεννά», τονίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση εξαίρεται η αποφασιστική και καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ, στην Αντιφασιστική Νίκη, «την στιγμή που οι ΗΠΑ και η Βρετανία μόλις το 1944 άνοιξαν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη κατά του «Άξονα» και με βασικό στόχο να ανακοπεί η προέλαση του Κόκκινου Στρατού».

Ακόμη το ΚΚΕ αναφέρει πως «μετά την νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, οι καπιταλιστές επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, να σβήσουν τις ηρωικές σελίδες της Αντιφασιστικής νίκης των λαών και την προσφορά του σοσιαλιστικού συστήματος και των Κομμουνιστικών Κομμάτων στην επιτυχία αυτής της εποποιίας» και προσθέτει πως ο αντικομουνισμός γίνεται επίσημη ιδεολογία της ΕΕ η οποία καθιέρωσε την 9η του Μάη ως «Ημέρα της Ευρώπης».

«Ο φασισμός εξισώνεται με τον κομμουνισμό, ο Χίτλερ που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα, με τον Στάλιν, που ήταν ηγέτης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών» τονίζει το ΚΚΕ.

«Σήμερα, ο φασισμός εμφανίζεται με τη μορφή της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων
. Η Χρυσή Αυγή είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου, είναι φασιστική- ναζιστική οργάνωση, είναι οι πολιτικοί απόγονοι των εχθρών του λαού», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Και στην ανακοίνωσή του κρούει τον κώδωνα «γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου» στην περιοχή μας με εμπλοκή της Ελλάδας και υπογραμμίζει ότι «η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, η πάλη για απεμπλοκή από ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, είναι από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων αναπόσπαστη με την πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου με τους λαούς κυρίαρχους και τη δική τους εξουσία».

Αύριο στις 19.30 η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ (ΚΟΑ) οργανώνει εκδήλωση για τα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΩΡΑ ΤΩΝ... ΜΙΚΡΩΝ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΩΡΑ ΤΩΝ... ΜΙΚΡΩΝ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ