2013-05-08 23:12:07
Φωτογραφία για Η ΩΡΑ ΤΩΝ... ΜΙΚΡΩΝ!
Εκτός από τον τελικό Κυπέλλου και το μπαράζ, τα βλέμματα των φίλων του ποδοσφαίρου στις 11 και 13 Μαΐου θα πέσουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος Κ17.

Με την συμμετοχή των Ολυμπιακού, Ξάνθης, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, θα διεξαχθεί 11 και 13 Μαΐου η τελική φάση του πρωταθλήματος Κ17 στο γήπεδο Skoda Ξάνθη Arena. Οι αγώνες θα μεταδοθούν από τη NOVA και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης μιλώντας για την συγκεκριμένη διοργάνωση έκανε λόγο για τη... μαγιά που θα στελεχώσει τις επαγγελματικές ομάδες, αλλά και την Εθνική.

Αναλυτικά επισήμανε:

«Οι ποδοσφαιριστές που εκπαιδεύονται και εξελίσσονται στα τμήματα υποδομής των ΠΑΕ-Μελών της Super League θα αποτελέσουν τη "μαγιά" για τη στελέχωση τόσο των επαγγελματικών ομάδων τους, όσο και των Εθνικών μας Ομάδων, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία που έχουν οι "ακαδημίες" για το παρόν αλλά και το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Τα πρωταθλήματα υποδομής Κ17 και Κ20 αναδεικνύουν και την σημαντική συνεισφορά της Super League όχι μόνο στην Εθνική Ανδρών αλλά και στις μικρότερες Εθνικές Ομάδες, οι οποίες άλλωστε έχουν να επιδείξουν τις δικές τους σημαντικές διεθνείς επιτυχίες».


Ο πρόεδρος της Super League σημείωσε επίσης ότι φέτος στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League ο αριθμός των γηγενών ποδοσφαιριστών νεαρής ηλικίας αυξήθηκε κατακόρυφα, λόγω και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η οποία ανάγκασε εκ των πραγμάτων και τις ομάδες που δεν το είχαν κάνει τόσα χρόνια, να στραφούν και εκείνες με τη σειρά τους στα "φυτώριά" τους:

«Ίσως αυτή η εξέλιξη να είναι ένα από τα θετικά απότοκα της κρίσης, καθώς οι νέοι ποδοσφαιριστές αποκτούν περισσότερες ευκαιρίες να διακριθούν και να κάνουν το βήμα παραπάνω στην αθλητική τους σταδιοδρομία, στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας. Είναι βέβαια αυτονόητο ότι πάνω από όλα απαιτείται από όλους μας, παράγοντες, προπονητές, γονείς και κυρίως φιλάθλους, υπομονή ώστε σε βάθος χρόνου να αποκομίσει το Ελληνικό Ποδόσφαιρο τους καρπούς αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχής να παρακολουθήσει τους αστέρες του αύριο».

Στην τελική φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Από τον πρώτο όμιλο προκρίθηκαν ο Ολυμπιακός (57 β.) και ο Παναθηναϊκός (51 β.), ενώ από τον δεύτερο όμιλο ο ΠΑΟΚ (68 β.) και η Skoda Ξάνθη (56 β.).

Η τελική φάση του Κ-17 διεξάγεται για 5η συνεχόμενη χρονιά («Γ. Καραϊσκάκης», Παγκρήτιο Στάδιο, AEL FC Arena, "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", Skoda Ξάνθη Arena) και αποτελεί την συνέχεια της κανονικής περιόδου για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

*Η Super League αφιερώνει τους αγώνες στους συλλόγους Φλόγα και Λάμψη.

**Η είσοδος των φιλάθλων είναι ελεύθερη.

To πρόγραμμα της τελικής φάσης:

Σάββατο 11 Μαΐου

15:00 Ολυμπιακός-Skoda Ξάνθη (Nova)

18:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (Nova)

Δευτέρα 13 Μαΐου

19:00 Τελικός πρωταθλήματος Κ17 (Nova)
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ