2013-04-25 17:45:04
Φωτογραφία για ΠΟΠ-ΟΤΑ: Κινητοποιήσεις
Η Τρικομματική Κυβέρνηση στο Πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή προβλέπει 15.000 απολύσεις και 25.000 Κινητικότητα- Διαθεσιμότητα.

Παράλληλα επιχειρεί να εισάγει τροπολογία με την οποία καταργεί, επί της ουσίας, το δικαίωμα των εργαζομένων για προσφυγή στο τελευταίο ανάχωμα της Δημοκρατίας την Δικαιοσύνη.

Με τον τρόπο αυτό στην χώρα μας πλήττεται ο ένας πυλώνας των εξουσιών που είναι η Δικαστική εξουσία η οποία όπως φαίνεται στο μέλλον θα ασκείται μόνο από την Νομοθετική εξουσία ως εξής: Η Τρόϊκα θα επιβάλλει και η Κυβέρνηση θα υπακούει.

Έτσι οι εργαζόμενοι όλων των σχέσεων εργασίας τόσο στο Δημόσιο όσο και στο Ιδιωτικό Τομέα δεν θα μπορούν να βρούν το δίκιο τους ούτε καν στα δικαστήρια.

Οι Έλληνες πολίτες θα αγωνιστούν να διασφαλίσουν και να διατηρήσουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα που προβλέπει το Σύνταγμα.

Με την τροπολογία αυτή τορπιλίζεται η λειτουργία των ΟΤΑ α’ Βαθμού αφού πολλές υπηρεσίες με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία λειτουργούν οριακά με την πολύτιμη εργασία των συμβασιούχων.

Για τους λόγους αυτούς το Δ.Σ. της ΠΟΠ-ΟΤΑ στην σημερινή Έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας στην απογευματινή και βραδινή βάρδια για σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 και αποχή το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου 2013.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μ α ζ ι κ ά με προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο της Αθήνας Λιοσίων 22 , την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 ώρα 10.00πμ.μ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ