2013-04-19 19:34:03
Φωτογραφία για Ενίσχυση του Ειδικού Αθλητισμού - Παρέμβαση Αυγενάκη προς Αρβανιτόπουλο
από το Γραφείο Τύπου

Την «εξόντωση» λόγω της περικοπής στην επιχορήγηση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην οποία οδηγείται ο Ειδικός Αθλητισμός της χώρας, επισημαίνει με παρέμβασή του... ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνστατίνο Αρβανιτόπουλο, διαβιβάζοντας επιστολή του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «ΤΑΛΩΣ».

Όπως αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, «η σημασία του αθλητισμού στα άτομα με αναπηρία είναι ζωτικής σημασίας, καθώς παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στη ψυχολογία όσο και στη καθημερινότητά τους, γίνονται πιο δραστήρια και παίρνουν τη θέση στη κοινωνία που δικαιωματικά τους ανήκει. Επιπρόσθετα ο αθλητισμός των Ατόμων με Αναπηρία έχει προσφέρει τεράστιες επιτυχίες και διακρίσεις για τη χώρα μας σε Παραολυμπιακούς αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα δείχνοντας το δρόμο ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά».


Επισημαίνει ακόμη, ότι οι κοινωνικές, και όχι μόνο, συνέπειες αυτού του μαρασμού θα είναι τεράστιες για όλους μας, με την τεράστια περικοπή στην επιχορήγηση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής αλλά και τις ανύπαρκτες επιχορηγήσεις στα σωματεία ΑμεΑ για το 2013,ο Ειδικός Αθλητισμός της χώρας οδηγείται σε πλήρη αφανισμό και εξόντωση.

Τέλος, ο Ηρακλειώτης Βουλευτής, διαβιβάζει το αίτημα του Αθλητικού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία «ΤΑΛΩΣ» ώστε να δοθεί λύση σ’ αυτό το μείζον πρόβλημα που ταλανίζει το χώρο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ