2013-04-17 20:12:10
Φωτογραφία για Σπαρακτική κατάθεση της μάνας της Αγγελικής από το Αίγιο, στη δίκη της Marfin
Ράγισε καρδιές η μητέρα της αδικοχαμένης εγκύου, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο τον Μάιο του 2010, όταν το υποκατάστημα της Marfin στη Σταδίου τυλίχθηκε στις φλόγες.

«Ούτε μια συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης» ανέφερε στην κατάθεσή της ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η μητέρα της Αγγελικής.

Στο εδώλιο του κατγορουμένου για την υπόθεση βρίσκονται τέσσερα στελέχη του συγκεκριμένου τραπεζικού υποκαταστήματος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Marfin οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και πρόκληση βαρέων σωματικών βλάβεων από αμέλεια.

Στην κατάθεσή τους η μητέρα και η αδελφή της αδικοχαμένης Αγγελικής υποστήριξαν ότι δεν υπήρχε καμία έξοδος κινδύνου στο συγκεκριμένο καταστήματα ούτε κάποιο σχέδιο για την απομάκρυνση των 27 συνολικά εργαζομένων.

«Παρόλο που ζήτησαν να φύγουν νωρίτερα τη μέρα εκείνη, έζησαν την αγωνία που μετατράπηκε σε εφιάλτη για τη ζωή τους. Το κτήριο δεν διέθετε πυρασφάλεια και μετατράπηκε γρήγορα σε θάλαμο αερίων. Ούτε μια συγγνώμη δεν ακούσαμε από αυτούς τους ανθρώπους. Ούτε ένα τηλεφώνημα συμπαράστασης δε μας έκαναν», ανέφερε η μητέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου.


Στη συνέχεια η αδελφή της Αγγελικής στην δική της κατάθεση τόνισε ότι οι κατηγορούμενοι εξανάγκασαν τα θύματα της τραγικής αυτής υπόθεσης να υποστούν έναν αγωνιώδη θάνατο, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο υποκατάστημα «ποντικοπαγίδα» ενώ σημείωσε πως τα θύματα είχαν επαρκή χρόνο στη διάθεσή τους για να φύγουν, αλλά δεν υπήρχε τρόπος για να γίνει αυτό.

«Η αδελφή μου είχε το χρόνο να σκεφτεί και να τηλεφωνήσει στο σύζυγό της και να του πει δυο λόγια. Εκείνη τη μέρα θα έφευγε νωρίς για να επισκεφθούν τον γιατρό και να μάθουν το φύλο του παιδιού τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η αδελφή του θύματος.

Η δίκη διακόπηκε και θα επαναληφθεί στις 29 Απριλίου.

Πηγή: koolnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ