2013-04-16 03:35:04
Φωτογραφία για «Λίστα ντροπής» με φοροφυγάδες στη Σλοβενία
Συνολικά 16.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται σε ονομαστική λίστα των φοροφυγάδων που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Φορολογική Διοίκηση της Σλοβενίας. Το συνολικό ποσό των οφειλόμενων φόρων ανέρχεται στα 900 εκ. ευρώ και οι τρεις μεγαλύτεροι οφειλέτες είναι εταιρείες που έχουν πτωχεύσει.

Στη «λίστα της ντροπής», όπως τη χαρακτηρίζουν τα σλοβενικά ΜΜΕ, έχουν περιληφθεί τα ονόματα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που έχουν καθυστερήσει να καταβάλουν φόρους ή εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για χρονικό διάστημα άνω των 90 ημερών και η οφειλή τους είναι τουλάχιστον 5.000 ευρώ.

Μεταξύ των εταιρειών που αναφέρονται στη λίστα είναι η Maxicom, που χρωστά στο σλοβενικό δημόσιο ποσό άνω των 20 εκ. ευρώ. Η HTC Dva και η κατασκευαστική Vegrad που έχουν επίσης κηρύξει πτώχευση οφείλουν 10 εκ. και 20 εκ. ευρώ αντίστοιχα σε φόρους.

Ανάμεσα στα φυσικά πρόσωπα που χρωστούν ποσά που υπερβαίνουν το 1 εκ. ευρώ στο κράτος είναι ο επιχειρηματίας Ίγκορ Μπάβτσαρ, πρώην πρόεδρος της Istrabenz holding και ο Ματέι Ράστσαν, εκδότης του περιοδικού «Delo Revije».


Ο μεγαλύτερος οφειλέτης είναι ο επιχειρηματίας Ζόραν Τριφούνοβιτς, ο οποίος το 2010 κατέθεσε μήνυση σε βάρος στελεχών της φορολογικής διοίκησης υποστηρίζοντας ότι το χρέος του από το εμπόριο πετρελαιοειδών που προέρχεται από τη δεκαετία του 1990 έχει μειωθεί.

Η λίστα δημοσιοποιήθηκε με βάση τη νέα νομοθεσία που υιοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση της Σλοβενίας και επιτρέπει να κατονομάζονται οι οφειλέτες ώστε να ενθαρρυνθούν να πληρώσουν τους φόρους.

Η «λίστα της ντροπής» θα ανανεώνεται σε μηνιαία βάση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ