2013-04-16 02:14:48
Φωτογραφία για Μακελειό από εκρήξεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης (video)
Δύο (μια τρίτη ήταν απο μηχανισμό εξουδετέρωσης της αστυνομίας) εκρήξεις σημειώθηκαν στον τερματισμό του μαραθωνίου της Βοστώνης και σε είσοδο ξενοδοχείου της πολης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 2 άτομα και να τραυματιστούν 46. Τα νοσοκομεία της Βοστώνης αναφέρουν ότι έχουν περιποιηθεί τουλάχιστον 100 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNN και το NBC ο ένας από τους δυο νεκρούς είναι ένα 8χρονο μόλις παιδί. Οι πληροφορίες ακόμα δεν επιβεβαιώνονται.

Οι εκρήξεις συνέβησαν την ώρα που χιλιάδες αθλητές τερμάτιζαν, ενώ γύρω τους υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούσαν.

Ο δήμαρχος της Βοστώνης άνοιξε ειδική τηλεφωνική γραμμή για όσους αναζητούν δικούς τους ανθρώπους, ενώ οι αρχές παρακαλούν τους πολίτες να μείνουν σπίτια τους καθώς υπάρχουν φόβοι για ύπαρξη κι άλλων εκρηκτικών μηχανισμών.

Οι πτήσεις προς Βοστόνη αλλάζουν πορεία και ανακατευθύνονται προς τη Νέα Υόρκη, ενώ όλες οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας έχουν βγει εκτός λειτουργίας λόγω του φόβου ενεργοποίησης εκρηκτικών μηχανισμών μέσω κινητών τηλεφώνων.


"Ακούστηκε έκρηξη, αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει έξω από το κτίριο, που λειτουργεί ως αρχηγείο για τον Μαραθώνιο", δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Όλες οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης με το φόβο ενός ακόμα χτυπήματος.

Ενημερώθηκε άμεσα ο Μπαράκ Ομπάμα και η διακυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν δύο ακόμα εκρηκτική μηχανισμοί που είτε δεν πυροδοτήθηκαν είτε δεν λειτούργησαν. Ο Ομπάμα έχει ήδη δώσει εντολή να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διευρευνηθούν τα αίτια και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε ανοιχτά λόγο για σχεδιασμένες επιθέσεις.

Από την άλλη, ο Έλληνας πρόξενος στη Βοστόνη, Ηλίας Φωτόπουλος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει πληροφορία για την ύπαρξη κάποιου Έλληνα ομογενή ανάμεσα στους τραυματίες ή τους νεκρούς, αν και στο Μαραθώνιο συμμετείχαν 18 Έλληνες και Κύπριοι.

Το 26ο μίλι του Μαραθωνίου της Βοστώνης, περίπου 500 μέτρα πριν από τον τερματισμό ήταν αφιερωμένο στα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας του Νιούταουν στο Κονέκτικατ.
Πηγή: aek365 goal24news
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Δεν έχει τύχη η Μπαρτσελόνα»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Δεν έχει τύχη η Μπαρτσελόνα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ