2013-04-09 19:50:03
Φωτογραφία για Τελετή Παράδοσης της Πολεμικής Σημαίας του 5ου ΣΠ στη ΣΜΥ και Απονομής σε αυτή των ηθικών αμοιβών
Την 9η Απριλίου 1884 με Νόμο της Κυβέρνησης του Χαριλάου Τρικούπη, συστήθηκε στην Κέρκυρα, το «Προπαρασκευαστικόν Υπαξιωματικών Σχολείον», πρόδρομος της σημερινής Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Σήμερα την 9η Απριλίου 2013, γενέθλια ημέρα της ΣΜΥ, έλαβε χώρα στην έδρα της (Στρδο «ΚΑΒΡΑΚΟΥ»), τελετή παράδοσης της Πολεμικής Σημαίας και του κειμηλίου Σημαίας του ένδοξου 5ου Συντάγματος Πεζικού, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και απονομής σε αυτή των Ηθικών Αμοιβών με τις οποίες έχει τιμηθεί το 5ο Σύνταγμα. 

Η παράδοση της Πολεμικής Σημαίας και η απονομή σε αυτήν των Ηθικών Αμοιβών πραγματοποιήθηκε από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο κ. Αθανάσιο Τσέλιο, παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού κ. Μιχαήλ Κωσταράκου, καθώς και των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών της Πε-ριφέρειας.

Δείτε στο 1ο βίντεο που ακολουθεί τη δήλωση στα ΜΜΕ του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και την αποκλειστική δήλωση στην κάμερα του trikalaola.gr τουΝικόλαου Δημ. Λεοντάρη, εγγονού του αειμνήστου Νικόλαου Λεοντάρη, ο οποίοςδιέσωσε την ένδοξη πολεμική σημαία του 5ου Συ-ντάγματος Πεζικού. 

Μαζί με τον εγγονό, η μητέρα του Ελένη Νικ. Λεοντάρη, θυγατέρα του Νικόλαου Λεοντάρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα. Ο Στρατηγός Κωσταράκος απένειμε αναμνηστικό στην οικογένεια Λεοντάρη, στη δεξίωση που ακολούθησε. 
trikalaola.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ