2013-04-05 12:02:10
Φωτογραφία για Bασίλισσα Σοφία: Το δράμα, τα ερωτικά σκάνδαλα και η κλοπή 5 εκατ. δολαρίων
Το ένα μετά το άλλο τα σκάνδαλα χτυπούν τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας. Μετά τις φήμες που ήθελαν τον βασιλιά Χουάν Κάρλος να έχει συνάψει ερωτικές σχέσεις με περισσότερες από 1.500 γυναίκες, ένα άλλο σκάνδαλο διαφθοράς χτυπά την πόρτα του βασιλικού οίκου.

Με κανέναν απολύτως τρόπο δεν θα εορταστεί η Χρυσή Επέτειος του Χουάν Κάρλος με τη Βασίλισσα Σοφία, ανακοίνωσε φέτος η Αυλή της Ισπανίας, πυροδοτώντας εκ νέου τις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τις οποίες το βασιλικό ζεύγος βρίσκεται σε διάσταση.

Τους τελευταίους μήνες, λίγες φορές έχουν θεαθεί μαζί δημοσίως, ενώ η βασίλισσα είναι σε αμηχανία με τις πληροφορίες που θέλουν τον βασιλιά να έχει συνάψει ερωτικές σχέσεις με περισσότερες από 1.500 γυναίκες.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι το ζευγάρι αποφεύγει τον εορτασμό της επετείου του στις 14 Μαΐου για να ηρεμήσει τους Ισπανούς που εξαγριώθηκαν όταν ο βασιλιάς τους πήγε σε σαφάρι ελεφάντων κόστους 34.000 ευρώ, ενώ η ανεργία εκτινάσσεται σε ύψη ρεκόρ και η οικονομική κρίση πλήττει τη χώρα τους.


Μετά το αμφιλεγόμενο ταξίδι του βασιλιά στην Αφρική και τις έντονες φήμες για τις συνεχείς απιστίες του, το κλίμα επιδεινώνεται για τον Χουάν Κάρλος, ο οποίος πλέον χαρακτηρίζεται πραγματικός Δον Ζουάν σε βιβλία που κυκλοφορούν σχετικά με την ερωτική του ζωή και τη μοναξιά της βασίλισσας Σοφίας.

Κλοπή 5 εκατ. δολαρίων

Ως ύποπτη σε υπόθεση διαφθοράς έκρινε την πριγκίπισσα Χριστίνα, κόρη του βασιλιά της Ισπανίας και της βασίλισσας Σοφίας, δικαστήριο στη Μαγιόρκα.

Για τον λόγο αυτό, όπως έγινε γνωστό, θα την καλέσει σε απολογία στις 27 Απριλίου. Η υπόθεση αφορά σε κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του συζύγου της, Ινάκι Ουρντανγκαρίν, ότι ο ίδιος και ένας πρώην επαγγελματικός συνεργάτης του διοχέτευσαν στα ταμεία εταιρειών που ήλεγχαν ποσά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχονταν από κρατικά κονδύλια.

Το παλάτι αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ποιά είναι η βασίλισσα Σοφία

Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, που γεννήθηκε ως πριγκίπισσα της Ελλάδας και της Δανίας, είχε πατέρα τον Βασιλιά Παύλο και μητέρα τη Φρειδερίκη, ενώ είναι παντρεμένη από το 1962 με τον Βασιλιά Χουάν Κάρλος. Με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά.

Ανήκει σε μια από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές βασιλικές οικογένειες δεδομένου ότι και οι δύο γονείς της ήταν απόγονοι της Βασίλισσας Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου και του πρίγκιπα Αλβέρτου. Ο αδελφός της Κωνσταντίνος ήταν Βασιλιάς της Ελλάδας έως την κατάργηση της μοναρχίας το 1974.

Το έμβλημα της Βασίλισσας Σοφίας περιλαμβάνει το έμβλημα του Βασιλείου της Ελλάδας. Όταν ο Χουάν Κάρλος ανέλαβε τα καθήκοντα του Βασιλιά, ο πατέρας του δυσανασχέτησε, στο τέλος όμως το αποδέχθηκε για να σωθεί η Δυναστεία.

Η Σοφία βρισκόταν στην Ελλάδα όταν έγινε το πραξικόπημα της Χούντας το 1967. Από τότε και μέχρι το 1998 δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα, εκτός από μία ολιγόωρη διαμονή στην κηδεία της μητέρας της Φρειδερίκης τον Φεβρουάριο του 1981. Από την επίσημη επίσκεψη του Ισπανικού Βασιλικού ζεύγους το 1998 και μετά, έχει πυκνώσει τις επίσημες και ιδιωτικές της επισκέψεις.

Έχει θίξει με τις απόψεις της τον κύκλο των ομοφυλόφιλων, όταν σύμφωνα με δηλώσεις της, παρόλο που συμφωνεί πως είναι δικαίωμα τους να κάνουν ότι θέλουν, δεν μπορούν να μιλάνε για οικογένεια, μιας και πιστεύει πως η οικογένεια πρέπει να υπάρχει με τον σταθερό και παραδοσιακό της ρόλο.

Είναι θερμή υποστηρίκτρια του Προέδρου Ομπάμα αλλά και των πρωθυπουργών της Ισπανίας Φελίπε Γκονθάλεθ και Χοσέ Θαπατέρο.

Mία άγνωστη πτυχή της βασίλισσας είναι η μοναξιά που νιώθει τα τελευταία 35 χρόνια μιας και, σύμφωνα με το βιβλίο, ο Χουάν Κάρλος έχει παραμελήσει τη γυναίκα του, διατηρώντας αναρίθμητες ερωτικές σχέσεις με άλλες. Μάλιστα λέγεται πως ο ίδιος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, δεν έχει σταματήσει να κάνει αντιγηραντικές θεραπείες με τη βοήθεια ενέσιμων βιταμινών.

«Ο ρόλος της βασίλισσας είναι θλιβερός. Είναι η πιο μόνη γυναίκα της Ισπανίας!» .

Αν ισχύουν τα όσα γράφει η συγγραφέας, τότε η βασίλισσα Σοφία είναι μία γυναίκα προδομένη και πληγωμένη, και ο έγγαμος βίος της είναι μία πραγματική τραγωδία.

Λέτε να είναι από τις γυναίκες που μένει μαζί του για λόγους καθήκοντος ή ένας χωρισμός θα προκαλούσε τα σχόλια του κόσμου και του κύκλου της; Όπως και να χει η ίδια η Βασίλισσα γνωρίζει την απάντηση.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ