2013-04-04 16:13:03
Φωτογραφία για Στις Αχαρνές μεγάλη άσκηση της πυροσβεστικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
Στο χώρο της Αμυγδαλέζας θα πραγματοποιηθεί, εντός του Απριλίου, μεγάλη άσκηση του πυροσβεστικού σώματος, της πυροσβεστικής ακαδημίας με τη συνδρομή του δήμου Αχαρνών ενόψει της αντιπυρικης περιόδου.

Αυτό αποφασίστηκε, κατά τη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με δημάρχους της Ανατολικής Αττικής και αξιωματικούς της πυροσβεστικής με αντικείμενο τα ζητήματα χρηματοδότησης των δήμων, τις ελλείψεις που παρατηρούνται, τον εθελοντισμό, αλλά και τις δυνατότητες πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Στην υποχρηματοδότηση των δήμων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος ο οποίος τόνισε ότι τα χρήματα έχουν μειωθεί στο ελάχιστο και δεν είναι ικανά να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της πολιτικής προστασίας των δήμων.

Ειδικά για την πόλη των Αχαρνών, με την μεγάλη έκταση, τις δασικές εκτάσεις και τον ορεινό όγκο, τα χρήματα που έχει λαμβάνειν δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά καθώς μ' αυτά τα χρήματα ο δήμος καλείται να καλύψει τις ανάγκες και των δύο περιόδων (Χειμώνα-Καλοκαίρι).


Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλος Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και το τελευταίο ευρώ ορθολογικά και τόνισε ότι «παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία εξασφαλίσαμε και φέτος το ποσό των 18.400.000 ευρώ, το ίδιο δηλαδή με πέρυσι».

Ένα από τα θέματα που θίχτηκαν, κατά τη διάρκεια, της συνάντησης ήταν κι αυτό του εθελοντισμού. Αν και θεωρoύνται ως ο ακρογωνιαίος λίθος για τη φύλαξη και τη διατήρηση των δασών μας, οι εθελοντές δεν χαίρουν της ανάλογης προστασίας και μέριμνας της πολιτείας. Όπως επισήμανε ο κ. Ντούρος χρειάζεται να ληφθούν ειδικά μέτρα για τους εθελοντές ώστε να προσελκηθούν νέοι αλλά και να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά οι τωρινοί. Στο ίδιο μήκος κύματος, ζήτησε από το Υπουργείο να πραγματοποιεί συχνότερα ασκήσεις προετοιμασίας με τη συμμετοχή των δήμων προκειμένου να εκπαιδεύονται και να συντονίζονται οι φορείς μεταξύ τους.

Τέλος, ειδική αναφορά έκαναν αρκετοί εκπρόσωποι Δήμων για τα αυξημένα κρούσματα κλοπών μεταλλικών αντικειμένων και πρόκλησης πυρκαγιών, κατά την καύση καλωδίων από Ρομά, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους γι΄ αυτό το φαινόμενο. Ο κ. Δένδιας, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για τη βελτίωση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και τη δημιουργία ενός πλαισίου για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
doxthi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ