2013-04-03 10:41:45
Φωτογραφία για Πάτρα: Kατάληψη στο Δημαρχείο από φοιτητές για το σχέδιο Αθηνά - Σχεδιάζουν κοινές κινητοποιήσεις σπουδαστές, καθηγητές και διοικητικοί
Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας, πραγματοποιούν από το πρωί φοιτητές του ΑΤΕΙ που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Αθηνά".

Η παρουσία των φοιτητών, όσο περνάει η ώρα μεγαλώνει, ενώ στο κτίριο δεν έχει πρόσβαση ούτε ο Δήμαρχος Πατρέων ο οποίος βρίσκεται απέξω, μιας και οι φοιτητές έχουν αποκλείσει την είσοδο του Δημαρχειακού Μεγάρου. Επίσης φοιτητές έχουν επεκτείνει τον αποκλεισμό και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, όπως στο Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο αλλά και στο Δημοτικό κτίριο απέναντι από το Δημαρχείο.

Την ίδια ώρα μαίνεται ο πόλεμος Αχαΐας - Αιτωλοακαρνανίας για την έδρα του Τεχνολογικού Ιδρύματος και να επικρατεί σύγχυση σχετικά με το τι θα ισχύσει τελικά.

Οι φοιτητές ξεκίνησαν νωρίς το πρωί την σημερινή τους κινητοποίηση και θα συνεχίσουν και με άλλες μορφές τις επόμενες ημέρες.

Στη χθεσινή γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η κατάληψη των σχολών, εκτός από την ΣΤΕ που άνοιξε, ενώ σχεδιάζουν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι ν΄ανοίξουν συμβολικά τα διόδια της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, μέχρι το απόγευμα, μαζί με φοιτητές των παραρτημάτων του Πύργου, της Αμαλιάδας και της Ναυπάκτου, αλλά και τους συναδέλφους τους από το ΑΤΕΙ Μεσολογγίου.


Παράλληλα, σήμερα στις 11, σπουδαστές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν από κοινού κινητοποιήσεις, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του xespao.gr, θα προταθεί να μεταβούν με πούλμαν στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ