2013-04-02 10:10:33
Φωτογραφία για Απίστευτο: Το μνημόνιο κουρεύει κρεβάτια για καρκινοπαθείς! Πόσα χάνονται στο ΜΕΤΑΞΑ
Από τη μία το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι κάνει προσπάθειες να ενισχύσει τα ογκολογικά νοσοκομεία και από την άλλη κλείνουν κρεβάτια στο Μεταξά. Δείτε πως αποκαλύφθηκε ότι κουρεύονται κλινες στο ογκολογικό νοσοκομείο

Την έντονη αντίδραση του ιατρικού κόσμου προκάλεσε η ανακοίνωση της διοίκησης του αντικαρκινικού νοσοκομείου Μεταξά ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση 70 κρεβατιών στο νοσοκομείο. Η απόφαση της διοικήτριας του Μεταξά ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά οι οποίοι την επισκέφθηκαν για άλλο θέμα και συγκεκριμένα για να της θέσουν υπόψη το μείζον θέμα των απλήρωτων εφημεριών των γιατρών του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η διοικήτρια του ΜΕΤΑΞΑ ανέφερε πως “θα μειώσει τις 410 κλίνες του Νοσοκομείου κατά 70, κυρίως λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού”. Για τον ίδιο λόγο θα προχωρήσει ή έχει ήδη προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων. Επίσης, ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ότι στα 2 Ακτινοθεραπευτικά τμήματα, που έχουν από 20 κλίνες το καθένα, θα τις μειώσει στις 12 το καθένα (συνολική μείωση 16 κλίνες) αφού όπως δήλωσε στους γιατρούς χρειάζεται 20 νοσηλεύτριες και η Υγειονομική Περιφέρεια της δίνει μόλις 6.


Επιπλέον, όπως ανέφερε, δεν γίνεται ορθή διαχείριση των περιστατικών από τους ιατρούς, με αποτέλεσμα την αύξηση των ημερών νοσηλείας.

Τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως θα κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας ενώ χαρακτήρισαν τουλάχιστον απαξιωτική τη συμπεριφορά της διοικήτριας αφού για τα λειτουργικά θέματα που αφορούν στο νοσοκομείο η απάντηση που τους δόθηκε είναι πως «γνωρίζω το δικό μου ρόλο και δεν έχω καμία υποχρέωση να σας λαμβάνω υπόψη σε ότι κάνω».  ΙΑΤROPEDIA
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ