2013-03-21 09:48:03
Φωτογραφία για Έως 7% έχουν συγκρατήσει την ανεργία οι δράσεις του ΟΑΕΔ
Το 60% προσεγγίζει η απορροφητικότητα κοινοτικών πόρων (ΕΣΠΑ), που έχουν εκχωρηθεί στον ΟΑΕΔ για προγράμματα ανέργων σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, που εκτιμά ότι η υλοποίηση των σχετικών δράσεων έχει συμβάλει στην ανάσχεση-συγκράτηση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας κατά 5%-7%.

Συγκεκριμένα, για προγράμματα απασχόλησης ανέργων, έχουν εκχωρηθεί στον Οργανισμό 780 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και 87,4 εκατ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, «Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Οι επιχειρήσεις στις οποίες απευθύνονται τα προγράμματα, έχουν ανταποκριθεί - και έχουν αναληφθεί νομικές δεσμεύσεις για 755,7 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν εκταμιευτεί 443,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 58,7% των νομικών δεσμεύσεων και το 51% των εκχωρήσεων.

Ταυτοχρόνως, στο σύνολο των δράσεων του ΟΑΕΔ (ήτοι τα προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης) έχει καλυφθεί το 88% των διαθέσιμων θέσεων.


Ιδιαιτέρως δε στα προγράμματα διατήρησης επισφαλών θέσεων προσωπικού των επιχειρήσεων, η απορροφητικότητα έχει αγγίξει το 87% των προσφερόμενων θέσεων.

Ο ΟΑΕΔ έχει προκηρύξει και υλοποιεί 74 επιμέρους προγράμματα διατήρησης θέσεων εργασίας, προώθησης της απασχόλησης και επαγγελματικής εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού 3,9 δισ. ευρώ από τις αρχές του 2010 μέχρι σήμερα.

Στα προγράμματα αυτά έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.291.567 άτομα, είτε ως εργαζόμενοι είτε ως αυτοαπασχολούμενοι είτε ως εκπαιδευόμενοι.

Ο μέγιστος αριθμός ωφελουμένων, βάσει των προκηρύξεων, ανέρχεται στους 1.471.829 ανέργους και εργαζομένους, ιδιαίτερα σε επισφαλείς θέσεις εργασίας.

Ως εκ τούτου η συνολική απορροφητικότητα των δράσεων αυτών έχει προσεγγίσει μέχρι σήμερα το 88% του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ