2013-03-20 13:46:21
Φωτογραφία για Νεότερα για την υγεία του Τόμας Πρωτόπαπα: Στέλνουμε τις εξετάσεις του Τόμας στην Αμερική-  Ξέρουμε ότι πια ο Θεός θα αποφασίσει για τον Τόμας
Μπορεί όλα τα σημάδια να δείχνουν πια ότι είναι στα χέρια του Θεού, η τύχη και η ζωή του Τόμας Πρωτόπαπα, αλλά η οικογένεια δεν εγκαταλείπει.

Ο θείος του Τόμας, Γιώργος Πρωτόπαπας Γενικός Διευθυντής στα Παιδικά Χωριά SOS, στο πρώτο άκουσμα των αποτελεσμάτων των εξετάσεων χθες το απόγευμα λύγισε... Για μια στιγμή έχασε το θάρρος του, όχι όμως την ελπίδα του. Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους έλεγε ότι ελπίζουν τώρα πια σε ένα θαύμα, γιατί και η αξονική βγήκε επιβαρυμένη και στην αγωγή δεν ανταποκρινόταν ο οργανισμός του Τόμας.

Ο Τόμας κλείνει σήμερα τρία 24ωρα στην εντατική και οι γονείς του, η κοπέλα του, οι φίλοι του, κρέμονται από τα χείλη των γιατρών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας λυγίζουν αλλά μετά ξαναμαζεύουν το κουράγιο τους και ξαναξεκινούν να ελπίζουν.

Έτσι και σήμερα το πρωί. Πάλι χαράματα οι δικοί του άνθρωποι έφτασαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, να κοιτούν τους γιατρούς στα μάτια για μια τους λέξη.


Το FTHIS.GR επικοινώνησε με τον θείο του Τόμας, Γιώργο Πρωτόπαπα ο οποίος μας μίλησε για τις αποφάσεις τις οικογένειας:

Μαίρη Παλιαλέξη: Η κατάσταση του Τόμας είναι πολύ δύσκολη. Σε τί ελπίζει η οικογένεια από εδώ και πέρα;

Γιώργος Πρωτόπαπας: "Κάθε μέρα, με κάθε εξέταση περιμένουμε κάτι. Κάτι που να αλλάξει την κατάσταση. Δυστυχώς αυτό το κάτι ενθαρυντικό δεν έρχεται. Χθες επρόκειτο να έρθει και ένα team γιατρών για να δει τον Τόμας, αλλά μετά τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτό δεν είχε νόημα. Πια ο Θεός θα αποφασίσει για την τύχη του. Οι γιατροί του ΚΑΤ έχουν κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά είναι τέτοια η φύση των τραυμάτων στο κεφάλι που δεν αφήνει πολλά περιθώρια".

Μαίρη Παλιαλέξη: Νιώσατε να σας εγκαταλείπει η πίστη σας;

Γιώργος Πρωτόπαπας: "Ξέρουμε ότι πια ο Θεός θα αποφασίσει για τον Τόμας. Εμείς και οι γονείς του θα κάνουμε τα πάντα. Θα εξαντλήσουμε κάθε ελπίδα. Συναποφασίσαμε με τους γιατρούς του ΚΑΤ να στείλουμε τις εξετάσεις στην Αμερική. Αυτό θα γίνει σήμερα ή αύριο. Θέλουμε να έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Να μην υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει και δεν το κάναμε".

Μαίρη Παλιαλέξη: Σκέφτεστε να τον μεταφέρετε στην Αμερική;

Γιώργος Πρωτόπαπας: "Όλα θα εξαρτηθούν από τις απαντήσεις που θα έρθουν από την Αμερική. Ακόμη και αν θέλουμε... αν δεν γίνετε να μεταφερθεί στην κατάστασή του; Είναι πράγματα που θα σκεφτούμε μετά".

Μαίρη Παλιαλέξη: Τί σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα;

Γιώργος Πρωτόπαπας: "Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις. Ο Τόμας θα παραμείνει διασωληνωμένος στην εντατική για όσο αντέξει ή... μέχρι να γίνει το θαύμα. Οι γιατροί μας λένε ότι λόγω της ηλικίας του και του γεγονότος ότι είναι αθλητής μπορεί και να γίνει το θαύμα και σε αυτό ελπίζουμε".

Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένεια και ελπίζουμε να γίνει το θαύμα που όλοι περιμένουν! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ