2013-03-19 16:58:02
Φωτογραφία για Εύκολο γλυκό ρολό νηστίσιμο (στρούντελ)
Μια φανταστική συνταγή για νηστίσιμο γλυκό κατα τη διάρκεια της Σαρακοστής και όχι μόνο. Αν είστε λάτρεις του μήλου και της σταφίδας αυτό είναι το τέλειο γλυκό!!!!Μπορεί να φαίνονται πολλά τα υλικά αλλά είναι πανεύκολο! 

Τι χρειαζόμαστε:

2 φλ. κοσκινισμένο αλεύρι (δυνατό)1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ1/2 φλ. ταχίνι8  κ.σ. νερό750 γρ. μήλα καθαρισμένα και ψιλικομμένα1 φλ. σταφίδα ξανθή και μαύρηελάχιστο αλάτι1 φλ. καρύδια κοπανισμέναξύσμα πορτοκαλιού1 κ.γ. κοφτή κανέλα2 κ.σ. φρυγανιά κοπανισμένη2 κ.σ. μέλι (ή λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερύκοκο)1 φλ. ζάχαρηανθόνερο (προαιρετικά)ζάχαρη άχνη

Πως το κάνουμε:

1) Βάζετε σε λεκάνη το ταχίνι και ρίχνετε το νερό λίγο λίγο, ενώ το χτυπάτε.

2) Κατόπιν, προσθέτετε το αλεύρι, αφού το κοσκινισατε με το μπέικιν και με αλάτι, και ζυμώνετε ελαφρά τη ζύμη. Ρίχνετε, αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι για να γίνει μάλλον σφιχτή, τη σκεπάζετε και αφήνετε να μείνει επι 1/2 ώρα.


3) Την ανοίγετε σε φύλλο λεπτό και σκορπάτε επάνω τα μήλα, τη σταφιδα, τα καρύδια, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα.

4) Κατόπιν ρίχνετε το μέλι ή το αντικαθιστάτε με λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι ή βερύκοκο.

5) Τυλιγετε το φύλλο με τη γέμιση σε ρολό, αρχίζοντας από τη φαρδύτερη πλευρά και υγραίνετε με νερό τις άκρες για να κολλήσουν.

6) Σηκώνετε το ρολό με προσοχή, το βάζετε σε ταψί ελαφρά λαδωμένο και αλείφετε την επιφάνειά του με ελάχιστο λάδι.

7) Το χαράζετε σε φέτες χοντρές, πάχους περίπου 4 εκατοστών, και το ψήνετε επί 10 λεπτά σε δυνατο φούρνο. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου σε μέτρια και αφήνετε να ψηθεί ακόμα για 20-25 λεπτά.

8) Το ραντίζετε, αν θέλετε, με ανθόνερο και κοσκινίζετε επάνω τη ζάχαρη.

9) Κόβετε το ρολό σε φέτες στα σημεία που το χαράξατε.

Λίγα μυστικά ακόμαΠροσοχή στο φούρνο. Μην τον ανοίξετε μέχρι να ψηθεί γιατί θα σας ξεφουσκώσει.Τρώγεται και ζεστό και κρύο. Αν το φτιάξετε εκτός Σαρακοστής βάλτε και μία μπάλα παγωτό βανίλια ή καιμάκι δίπλα.

www.sintagespareas.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ