2013-03-14 09:12:03
Φωτογραφία για Στον ΧΥΤΑ της Φυλής τα σκουπίδια της Ερμιονίδας;
Ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Ερμιονίδα, που έχουν να μαζευτούν έναν μήνα, επειδή δεν υπάρχει χώρος να μεταφερθούν.

Ο κίνδυνος για την δημόσια υγείας είναι πλέον ορατός όπως άλλωστε παραδέχεται και ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής, ο οποίος μάλιστα είναι γιατρός. Όπως επισημαίνει ο ίδιος «είναι επιτακτική, άμεση και επείγουσα η ανάγκη για την περισυλλογή και αποκομιδή των απορριμμάτων που έχουν δημιουργήσει πλέον ανεξέλεγκτες μικρές χωματερές μέσα στους οικισμούς του Δήμου».

Ως λύση ο κος Καμιζής θεωρεί την μεταφορά των σκουπιδιών στην χωματερή της Φυλής.

Με έγγραφό του προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα, επισημαίνει:

«Ο Δήμος μας θέλοντας να συμβάλλει στην επίλυση του μείζονος αυτού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, χωρίς καμία υπαιτιότητα του, προτίθεται να συνεισφέρει στην επίλυση του ακόμα και με δική του οικονομική συμμετοχή στη δαπάνη για την μεταφορά των απορριμμάτων σε νόμιμο χώρο διάθεσης (πλησιέστερος για εμάς είναι ο ΧΥΤΑ Φυλής). Προς τούτο έχουμε εγγράψει σχετική δαπάνη στον προσφάτως ψηφισθέντα προϋπολογισμό του Δήμου μας (κωδικός 206162.002 Μεταφορά απορριμμάτων, Προϋπολογισμένο ποσό 30.000,006).


Αναμένουμε τις άμεσες αποφάσεις και ενέργειες της Πολιτείας, άλλως, κύριε Γενικέ, είμαστε εκ των πραγμάτων ηθικά υποχρεωμένοι και ευρισκόμενοι σε σύγκρουση με τα καθήκοντα μας, να προστατεύσουμε το μείζον αγαθό της υγείας ακόμα και με μη σύννομες ενέργειες κατ' επιταγήν της συνείδησης μας».

http://www.moriasnow.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Για ένα κομμάτι ψωμί...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Για ένα κομμάτι ψωμί...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ