2013-03-10 00:57:03
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο Τάκης Αθανασόπουλος που παραιτήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος παραιτήθηκε. Δείτε όλη την πορεία του Τάκη Αθανασόπουλου.

O Τάκης Αθανασόπουλος γεννήθηκε στις 30/6/1944 στο Στάδιο Τεγέας στην Αρκαδία.

Σπούδασε στο Institute of Technology του Illinois απ' όπου απέκτησε Bachelor of Science Μηχανολόγου Παραγωγής, Masters και Ph.D. στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Δίδαξε στο Loyola University του Σικάγο και στο Wright State University του Οχάιο, όπου και διετέλεσε Associate Dean για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Επέστρεψε στην ΕλλάδαΤο 1981 ως τακτικός καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, όπου διετέλεσε Πρόεδρος των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής, και πρύτανης του πανεπιστημίου.

Το 1986, διετέλεσε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και ανέλαβε καθήκοντα εκτελεστικού αντιπροέδρου
. Από το 1989 έως το 2000 ήταν πρόεδρος και CEO της εταιρίας. Τον Ιανουάριο του 2001 προσχώρησε στην Toyota Motor Marketing Europe αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του εκτελεστικού αντιπροέδρου και Chief Operating Officer. Τον Ιούνιο του 2004 προήχθη σε Managing Officer της Toyota Motor Corporation και σε εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Toyota Motor Europe. Από τον Ιούλιο του 2006 είναι Senior Executive Advisor της Toyota Motor Europe.

Από τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος και διευθύνων συμβούλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. Tον Δεκέμβριο του 2007, ο Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας και η ιαπωνική κυβέρνηση του απένειμαν το παράσημο του Ανατέλλοντος Ηλίου, Χρυσού και Αργυρού Αστέρα, ως ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς του στην ενδυνάμωση των ελληνοϊαπωνικών οικονομικών σχέσεων.

Τον περασμένο Ιούλιο ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ