2013-03-07 11:38:03
Φωτογραφία για Εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται τα Κέντρα Υγείας στην Καρδίτσα
Δημοπρατήθηκε το έργο, προϋπολογισμού 880.000 ευρώ. Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας», προϋπολογισμού 880.000,00 € με ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός, «η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα, είναι απαραίτητη όσο ποτέ η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρόνοιας προς τους πολίτες.

Με το έργο αυτό ενισχύουμε τρία Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καρδίτσας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, Σοφάδων, Μουζακίου), έτσι ώστε να παρέχεται ορθή διαγνωστική και θεραπευτική ιατρική περίθαλψη στους συμπολίτες μας.

Επιθυμούμε το σύστημα δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες».


Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που είναι ο δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου, Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 12/02/2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Αναλυτικότερα, το έργο αφορά την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των Κέντρων Υγείας Παλαμά, Σοφάδων και Μουζακίου ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου και υγιούς συστήματος υγείας, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες:

-Εργασίες για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ (κατασκευή ραμπών, προμήθεια και τοποθέτηση αυτόματων θυρών, δημιουργία WC ΑΜΕΑ, κατάλληλη σήμανση και επιλογή χρωμάτων).

-Επικάλυψη των παλαιών δαπέδων (πλαστικά πλακίδια που περιέχουν αμίαντο) με τάπητα από χλωριούχο πολυβινύλιο (PVC), δάπεδα που θα πληρούν τους όρους και τους κανόνες της υγιεινής και θα είναι αντιμικροβιακά, αντισταστικά, οικολογικά και ανθεκτικά.

-Δημιουργία πινακίδων σήμανσης, κατεύθυνσης και πληροφοριών εσωτερικά των κτιρίων αναγνώσιμες από όλους.

-Οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης εμποδιζόμενων ατόμων στον περιβάλλοντα χώρο.

-Διαμόρφωση των πάγκων εξυπηρέτησης κοινού και τοποθέτηση προστατευτικής φάσας σε κατάλληλο χρωματισμό στους κοινόχρηστους διαδρόμους προς διευκόλυνση των ΑΜΕΑ.

-Αντικατάσταση των παλαιών επικεραμώσεων-σανιδώματος στεγών με εφαρμογή υγρομόνωσης-θερμομόνωσης, όπου απαιτείται, στα πλαίσια της ενεργειακής θωράκισης των κτιρίων.

-Νέα στέγη με την απαιτούμενη θερμομόνωση-υγρομόνωση, όπου υπάρχει δώμα με κατεστραμμένη-ανεπαρκή μόνωση.

-Βαφή εξωτερικών χρωματισμών με ειδικά ανακλαστικά χρώματα.

-Βαφή μέρους των εσωτερικών χώρων με οικολογικά χρώματα επί ενισχυμένου επιχρίσματος (βελτίωση της συμπεριφοράς στην υγρασία-βελτίωση συνάφειας) όπου απαιτείται και σε αποχρώσεις σύμφωνες με τις προδιαγραφές των εμποδιζόμενων ατόμων.

Με την υλοποίηση του έργου αυτού, επιτυγχάνεται βελτίωση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των δαπανών αφού θα μειωθούν δραστικά τα ποσά που απαιτούνται για τη συντήρηση και επισκευή των ιατρείων, ενίσχυση της ασφάλειας και υγιεινής στους εργαζόμενους κι επισκέπτες, ισότητα της προσβασιμότητας στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες και βελτίωση πρωτοβάθμιας φροντίδας και περίθαλψης.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ