2013-03-06 01:57:02
Φωτογραφία για Οι πρώτες αντιδράσεις για τον θάνατο του Τσάβες
Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου του πρόεδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, η διεθνής κοινότητα εκφράζει την λύπη της για τον χαμό του ηγέτη της Λατινικής Αμερικής.

Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα:

"Σε αυτή την δύσκολη χρονική στιγμή, με τον θάνατο του προέδρου Ούγκο Τσάβες, οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαιώνουν την υποστήριξή τους στον λαό της Βενεζουέλας και το ενδιαφέρον εκ μέρους μας για την ανάπτυξη μιας εποικοδομητικής σχέσης με την κυβέρνηση της χώρας. Όπως η Βενεζουέλα ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στις πολιτικές που προάγουν τις δημοκρατικές αρχές, το κράτος δικαίου και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Από τους πρώτους που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Τσάβες ήταν ο πρόεδρος της Χιλής, Σεμπαστιάν Πινέρα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Henrique Capriles έκανε έκκληση για ενότητα, ενώ σε μήνυμά του εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους υποστηρικτές του Τσάβες


Ακόμη ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν, σε ανακοίνωσή του εξέφρασε και αυτός με τη σειρά του τα συλλυπητήριά στην οικογένεια και τους οπαδούς του Τσάβες, ενώ ελπίζει πως η Βενεζουέλα θα επιλέξει τη δημοκρατική οδό.

"Ο Τσάβες ήταν ένας τύραννος"

Δήλωση για τον θάνατο του Τσάβες εξέδωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, Εντ Ρόις, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως "ο Τσάβες ήταν ένας τύραννος που ανάγκασε τους ανθρώπους της Βενεζουέλας να ζουν με το φόβο"
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ