2013-03-06 01:54:03
Φωτογραφία για Αναστέλλονται τα μαθητικά δρομολόγια σε όλο το Νομό Καστοριάς
Απόφαση για αναστολή των μαθητικών μετακινήσεων αποφασίσθηκε σήμερα το μεσημέρι στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Πρόβλημα και για την μετακίνηση των μαθητών από και προς το Κωσταράζι.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου προκειμένου να βρεθεί λύση στην επικείμενη αναστολή των μαθητικών δρομολογίων που εξήγγειλαν οι μεταφορείς των μαθητών της ΠΕ Καστοριάς.

Στη σύσκεψη μετείχαν το ΚΤΕΛ υπεραστικών και Αστικών συγκοινωνιών, τα περιφερειακά ΤΑΧΙ, το σωματείο Ραδιοταξί του νομού, τα ΤΑΧΙ Άργους Ορεστικού, ενώ παρών ήταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καστοριάς, Παύλος Κενανίδης.

Οι μεταφορείς, καταγγέλλοντας την περικοπή 20% από το κράτος στις αποδοχές των δρομολογίων τους, που μάλιστα έγινε επιλεκτικά σε μερικούς νομούς μεταξύ των οποίων και της Καστοριάς, φοβούμενοι επιπλέον μήπως αυτό μετακυλήσει και στις συμβάσεις 2012-2013 (όπου προβλέπεται περικοπή 17%) και επιδιώκοντας ξεκάθαρη απάντηση από την κεντρική κυβέρνηση ως προς το ποσοστό μείωσης που θα υποστούν, αποφάσισαν να εμμείνουν στην αρχική τους απόφαση.


Σύμφωνα με αυτήν:

Τα μαθητικά δρομολόγια από αύριο Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013, αναστέλλονται και δεν θα πραγματοποιούνται σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Δεν θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση αυτή μόνο τα Ταξί Άργους Ορεστικού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αν και θεωρεί δίκαια αιτήματα των μεταφορέων, επισήμανε το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις σχολικές μονάδες, ιδιαίτερα στους μαθητές της Γ' Λυκείου και δήλωσε πως «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που η οριστική λύση έγκειται στις αρμοδιότητες του Υπουργείο Οικονομικών».

kostarazi24.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ