2013-03-05 22:09:33
Φωτογραφία για Η Τουρκία συνεχίζει το τρομοκρατικό παραμύθι για το Λαύριο
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η Αθήνα δημοσιεύματα μερίδας του τουρκικού τύπου  που υποστηρίζουν, παίζοντας προφανώς παιγνίδια για την εσωτερική τουρκική σκηνή ή σκοτεινών κύκλων στην γείτονα , ότι δήθεν ο Τούρκος Πρωθυπουργός παρέδωσε στον Έλληνα ομόλογό του ...φωτογραφίες, ...ονόματα  για εκπαίδευση στην Ελλάδα ( στο Λαύριο) Τούρκων που κατηγορούνται για τρομοκράτες!

 Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας  απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων ''Χουριέτ'' (Hurriyet) και ''Χαμπέρτουρκ'' (Haberturk) για την τρομοκρατία,ανέφερε τα εξής: «Ψευδή και ανυπόστατα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Φαίνεται ότι κάποιους ενόχλησε ότι οι δύο Πρωθυπουργοί είχαν μια ξεκάθαρη θέση για την τρομοκρατία».

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχα δημοσιεύματα υπήρχαν  και στις  εφημερίδες ''Σαμπάχ'' (Sabah) και Σταρ (Star) που προφανώς από παραδρομή δεν περιελήφθησαν  στην δήλωση του κ. Δελαβέκουρα.


Σε εντελώς άλλο κλίμα από αυτό που προκύπτει από τις επίσημες δηλώσεις Σαμαρά και Ερντογάν για την τρομοκρατία - και συνεχίζοντας το γαιτανάκι περί Λαυρίου που έχει ξεκινήσει μερίδα του τουρκικού τύπου εδώ και μήνες-  οι  αυτές εφημερίδες υποστηρίζουν μεταξύ άλλων:

- H Hurriyet στην πρώτη σελίδα  με τον τίτλο «Κλείστε το Λαύριο και δώστε τους τρομοκράτες» υποστηρίζει  ότι ο Τουρκος Πρωθυπουργός  κ Ερντογάν στην συνάντηση που είχε με τον κ Σαμαρά του έδωσε τα ονόματα των τρομοκρατών που εκπαιδεύονται στο Λαύριο καθώς και εικόνες από την εκπαίδευση που γίνεται στα στρατόπεδα των τρομοκρατών και πληροφορίες αναφορικά με τα ανώτερα στελέχη της οργάνωσης.

Ο κ. Ερντογάν ζήτησε, λέει,  να κλείσουν τα στρατόπεδα αυτά και να εκδοθούν οι τρομοκράτες στην Τουρκία . Ο κ Σαμαράς για αυτό το θέμα είπε «θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε αγώνα κατά της τρομοκρατίας» .

 Στην συνέχεια (στις εσωτερικές σελίδες)  και με τον  τίτλο «Κλείσε το Λαύριο» , επαναλαμβάνει τα ίδια υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον κ Σαμαρά να κλείσουν τα στρατόπεδα αυτά και να εκδοθούν οι τρομοκράτες στην Τουρκία. Ο κ. Ερντογάν και πριν από λίγο καιρό κατά την συνάντηση στο Κατάρ είχε ζητήσει από τον κ Σαμαρά να κλείσει τα στρατόπεδα των τρομοκρατών και να εκδώσει τους τρομοκράτες στην Τουρκία. Όμως, γράφει σωστά,  η Ελλάδα είχε προβεί σε διαψεύσεις αναφορικά με τα στρατόπεδα αυτά. (Αναφέρει και τις επίσημες δηλώσεις).

- Η Haberturk  με τον τίτλο «ο Ερντογάν έδωσε στον Σαμαρά τα ονόματα και τις φωτογραφίες των τρομοκρατών στο Λαύριο»  γράφει ότι στο 2ο ''Υψηλού Επιπέδου Συμβουλίου Συνεργασίας'' μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας , έθεσαν την σφραγίδα τους τα στρατόπεδα τρομοκρατίας στο Λαύριο και το θέμα της υφαλοκρηπίδας.Ο κ. Ερντογάν έδωσε, υποστηρίζει,  στον Ελληνα ομόλογό του τον κατάλογο των τρομοκρατών στο στρατόπεδο του Λαυρίου καθώς επίσης και εικόνες από αυτό. (Αναφέρει και τις επίσημες δηλώσεις) 

 - Η Sabah στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο « Κοινό βήμα με την γείτονα για την τρομοκρατία» ,κοινή γράφει ότι ο κ.  Ερντογάν και κ Σαμαράς στην συνάντηση Κορυφής στην Κων/λη έδωσαν μήνυμα συνεργασίας και αποφασιστικότητας όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Υποστηρίζει  ότι ο κ Ερντογάν κατά την συνάντηση με τον Ελληνα Πρωθυπουργό ζήτησε να κλείσει το στρατόπεδο του Λαυρίου και να εκδοθούν στην Τουρκία οι τρομοκράτες. (...) Το θέμα το οποίο έθεσε την σφραγίδα του στην συνάντηση ήταν, υποστηρίζει η εφημερίδα,  τα στρατόπεδα τρομοκρατίας που βρίσκονται στην Ελλάδα. Προ ημερών ο κ.  Ερντογάν είχε ζητήσει από τον κ Σαμαρά στο Κατάρ το κλείσιμο των στρατοπέδων τρομοκρατίας και την έκδοση των τρομοκρατών , αλλά  η Ελλάδα είχε προβεί σε διάψευση αναφορικά με τα στρατόπεδα αυτά.

Ο κ. Ερντογάν αυτή τη φορά έδωσε,υποστηρίζει η εφημερίδα,  στον Πρωθυπουργό  Σαμαρά τα ονόματα των τρομοκρατών που εκπαιδεύτηκαν στο Λαύριο και εικόνες από την εκπαίδευση στο στρατόπεδο αυτό. Εγινε γνωστό - σύμφωνα με τις πηγές της - ότι του έδωσε επίσης πληροφορίες για τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Ακόμα υποστηρίζει ότι έδωσε στον κ Σαμαρά και εικόνες που έδειχναν πως ο τρομοκράτης που είχε επιτεθεί την 1η Φεβρουαρίου στην αμερικανική Πρεσβεία, είχε εκπαιδευτεί στο Λαύριο .(Αναφέρει και τις επίσημες δηλώσεις).

 - Η Star για το θέμα υποστηρίζει ότι ο κ. Ερντογάν έδωσε στον Ελληνα Πρωθυπουργό τον κατάλογο των τρομοκρατών στο Λαύριο καθώς επίσης και φωτογραφίες τους και ζήτησε να κλείσει το ταχύτερο δυνατό το στρατόπεδο αυτό.

http://www.onalert.gr/stories/tourkia-synexizei-to-tromokratiko-paramythi-gia-to-laurio 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ