2013-03-05 07:14:03
Φωτογραφία για Νέα πνευμονική λοίμωξη για τον Hugo Chavez
Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα υγείας για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, καθώς όπως μετέδωσε το... βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Hugo Chavez έχει προσβληθεί από μια νέα πνευμονική λοίμωξη.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Πληροφοριών, Ernesto Villegas, χαρακτηρίζοντας «πολύ λεπτή» την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της χώρας. Η νέα λοίμωξη αποτελεί συνέπεια της μετεγχειρητικής πορείας του Hugo Chavez, ύστερα από την επέμβαση που πραγματοποίησε στην Κούβα για την αφαίρεση καρκινικού όγκου.

«Σήμερα παρατηρήθηκε μια επιδείνωση της αναπνευστικής λειτουργίας», εξήγησε ο Ernesto Villegas σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση.

Ο Hugo Chavez νοσηλεύεται σε στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, Καράκας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Nicolas Maduro, έχει ξεκαθαρίσει το Σάββατο πως έχει επαφή με το περιβάλλον και διοικεί τη χώρα από το κρεβάτι του πόνου, «παραμένοντας πιστός στις αρχές της Επανάστασης». Μάλιστα είχε επισημάνει πως υποβάλλεται σ' έναν νέο κύκλο χημειοθεραπείας. Την περασμένη Πέμπτη πάντως είχε αναφέρει πως ο «Hugo Chavez» δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.


Ο 58χρονος πολιτικός επέστρεψε τον Ιανουάριο στη Βενεζουέλα, χωρίς όμως να έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση, πυροδοτώντας φήμες πως είναι ετοιμοθάνατος. Η Αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Enrique Capriles -μεγάλο χαμένο των προεδρικών εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου- κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν λέει την αλήθεια στον λαό και ζήτησε εκλογές. Ο Hugo Chavez βρίσκεται στην εξουσία επί 14 συναπτά έτη και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από ποια μορφή καρκίνου έχει προσβληθεί. Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, καρκινικός όγκος έχει ανιχνευτεί στην πυελική περιοχή.

Τον Ιούνιο του 2011 είχε κάνει γνωστό για πρώτη φορά που πάσχει από τη συγκεκριμένη ασθένεια και από τότε έχει υποβληθεί σε τέσσερις εγχειρήσεις, με παράλληλη ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία. Τον Οκτώβριο του 2012 κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, εξασφαλίζοντας άλλα έξι χρόνια στον προεδρικό θώκο, ωστόσο δεν κατάφερε να δώσει το παρόν στις 10 Ιανουαρίου, με το Ανώτατο Συμβούλιο της χώρας να καθυστερεί την ορκωμοσία βάσει Συντάγματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ