2012-03-30 14:57:05
Φωτογραφία για Ισοπεδώθηκε ο μεγαλύτερος καταυλισμός των Ρομά στα Μεσόγεια [video]
Μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στα σύνορα Κορωπίου και Παιανίας με παρουσία δικαστικών αρχών, ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της γενικής γραμματείας δημοσίων έργων και εκπροσώπων της αττικής οδού, για την απομάκρυνση του παράνομου καταυλισμού των Ρομά από δημόσια έκταση που γειτνιάζει με την αττική οδό.

Ενδεικτικό της εικόνας παρανομίας και πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων στη περιοχή, ήταν η ανεύρεση πολλών χρησιμοποιημένων συριγγών χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Όπως σημειώνουν γνώστες της κατάστασης, η περιοχή αυτή είχε χαρακτηριστεί ως τόπος συνάθροισης εμπόρων ναρκωτικών.

Η έκταση όπου είχαν εγκατασταθεί, από το 2004, είναι ιδιοκτησία του ΥΠΕΧΩΔΕ, μετά από απαλλοτρίωση για τις ανάγκες της αττικής οδού. Πρόκειται για αυθαίρετο καταυλισμό σε γήπεδο περίπου 50 στρεμμάτων, με γειτονιές από παραπήγματα, καλύβια και τσαντίρια κατασκευασμένα από οικοδομική ξυλεία, όπου διαβιούσαν εκατοντάδες αθίγγανοι που συνεχώς αυξάνονταν, ενώ η κύρια βιοποριστική ενασχόλησή τους ήταν η συλλογή μεταχειρισμένων μετάλλων (σκραπ) τα οποία μεταπωλούν.


Έξι σκαπτικά μηχανήματα δούλευαν ασταμάτητα για να ισοπεδώσουν την περιοχή, ενώ εντύπωση προκάλεσε το δίκτυο ύδρευσης που είχε κατασκευαστεί από εύκαμπτο σωλήνα, το οποίο ήταν μέσα στο έδαφος και διένυε … χιλιόμετρα, αφού με διάφορες διακλαδώσεις τροφοδοτούνταν σχεδόν όλα τα παραπήγματα.

Η παράνομη δράση των Ρομά και τα «μεγάλα συμφέροντα»

Οι αθίγγανοι ρακοσυλλέκτες συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες καλωδίων και κάθε είδους μεταλλικά αντικείμενα για να τα πουλήσουν στη συνέχεια σε μάντρες που μαζεύουν «σκραπ». Μόνο στο Κορωπί τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν αφαιρέσει 2.500 καπάκια φρεατίων ύδρευσης και 150 σχάρες αγωγών όμβριων. Στο Μαρκόπουλο, στο δρόμο που συνδέει τη Λεωφόρο Λαυρίου με τις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου, ξηλώθηκε σε μια νύχτα, η ηλεκτρολογική παροχή της φωταγώγησης του δρόμου, συνολικού μήκους, περίπου ενός χιλιομέτρου, ενώ και στην Παιανία κατάφεραν να αφαιρέσουν όλο το καλώδιο ηλεκτροδότησης του δρόμου που οδηγεί στο σπήλαιο «Κουτούκι».

Ωστόσο το πλιάτσικο σε ιδιόκτητους χώρους είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς ξηλώνουν από καλωδιώσεις (εντός και εκτός κτισμάτων), ψυκτικές μονάδες, παράθυρα και περιφράξεις μέχρι μοτέρ και μεταλλικές σωλήνες υδροδότησης, ακόμα κι αν χρειαστεί να τα ανελκύσουν μέσα από πηγάδια!

Όλη αυτή η παράνομη δράση και το «αλισβερίσι», ανάμεσα σε μετανάστες αθίγγανους και «επιχειρηματίες», την οποία αδυνατούν να σταματήσουν οι Αρχές, συνθέτουν ένα τεράστιο κύκλωμα παραοικονομίας στη χώρα μας, που παράγει περίπου το 60% του χάλυβα στην Ελλάδα. Δίκαια λοιπόν κάποιοι χαρακτηρίζουν τα … σκουπίδια ως τη «φλέβα χρυσού» για το καπιταλιστικό σύστημα!
mesogianews.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ