2013-02-28 11:07:38
Φωτογραφία για Ενα πικρό αντίο για σένα γλυκό αγγελούδι που πάλεψες για να κερδίσεις τη ζωή - Έφυγε ο μικρός Ηλίας
Η περιπέτεια του Ηλία μας είχε συγκινήσει και μας είχε πεισμώσει πολύ. Η στωικότητα και η περηφάνια της μητέρας του μας έκανε να κλάψουμε μαζί της τότε που προσπαθήσαμε να τους εξασφαλίσουμε την πολυπόθητη υπογραφή και μια μικρή βοήθεια, μια γλυκιά κουβέντα Η σκέψη και η προσευχή μας ήταν κοντά τους.

Μάθαμε τα κακά νέα, ο Ηλίας δεν τα κατάφερε... 

Άλλο ένα γιατί θα φωλιάσει στην ψυχή μας. Γιατί Θεέ μου δεν γιατρεύεις τα παιδάκια; Γιατί να ταλαιπωρούνται αυτά που τους αξίζει το φως και το χαμόγελο της ζωής;;

Με την ελπίδα ότι ο Ηλίας από δω και πέρα θα παίζει όλη μέρα με την Ιωάννα και τα άλλα αγγελούδια, θα γελάνε δυνατά και χαρούμενα, και θα τα κοιμίζεις στην αγκαλιά Σου...

Η καρδιά του ηρωικού πιτσιρικά, ύστερα από μάχη επτά ετών, έπαψε χτες να χτυπά σκορπίζοντας θλίψη στο πανελλήνιο.

Ο μικρός Ηλίας, που στη διάρκεια της σύντομης ζωής τους παρέδωσε μαθήματα αγωνιστικότητας, παίζει πλέον στη "γειτονιά των αγγέλων".


Ο Λιάκος, όπως τον φώναζε η οικογένειά του, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας στους έξι μήνες ζωής του. Τότε η μητέρα του, Νικήτα Σουσάνα, διαπίστωσε ότι το παιδί της δεν μεγάλωνε.

Επί δύο χρόνια έκανε εξετάσεις στο παιδί της προκειμένου να εντοπιστεί κάποιο σύνδρομο, χωρίς όμως κάτι να φαίνεται.

Όταν ο Ηλίας έγινε 3 ετών, έκλεισε η φωνή του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο για ενδοσκόπηση στο Παίδων Αγία Σοφία. Μία μέρα όμως πριν το χειρουργείο διαπιστώθηκε ότι το παιδί έχει πρόβλημα και με την καρδιά του.

Έτσι, οι γιατροί του έκαναν τραχειοτομή λόγω στένωσης του λάρυγγα και μετά από επτά μήνες έκανε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς στο Ωνάσειο για υποβαλβιδική στένωση.

Το παιδί όμως υποτροπίασε. Η οικογένειά του ταξίδεψε δύο φορές στην Αγγλία ενώ ο έλεγχος για το θέμα της ανάπτυξής του συνεχιζόταν χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ύστερα από πολύμηνο αγώνα ο 7,5 ετών πιτσιρικάς κατάφερε να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο, όπου και χειρουργήθηκε. Για αρκετές ημέρες η καρδιά του μικρού χτυπούσε με μηχανική υποστήριξη αλλά η πορεία της υγείας του παρέμενε εξαιρετικά κρίσιμη. Την Τετάρτη το πρωί ο Ηλίας άφησε την τελευταία του πνοή.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ