2013-02-23 09:00:08
Φωτογραφία για Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητό αυτί
Οι βιομηχανικοί και οι φυσικοί ερευνητές του πανεπιστημίου Cornell κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό αυτί, που έχει την αίσθηση του φυσικού και δίνει την ελπίδα σε πολλούς που έχασαν το συγκεκριμένο μέλος, ή σε παιδιά που γεννήθηκαν με τη δυσμορφία με το όνομα μικρωτία.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου στο PLoS One, οι μηχανικοί βιοϊατρικής τεχνολογίας του Cornell σε συνεργασία με γιατρούς του Weill Cornell Medical College περιέγραψαν πώς η 3-D εκτύπωση και τα ενέσιμα ζελέ από ζωντανά κύτταρα μπορούν να δημιουργήσουν αυτιά που είναι σχεδόν πανομοιότυπα με ένα κανονικό ανθρώπινο αυτί.

Σε διάστημα τριών μηνών, αυτά τα εύκαμπτα αυτιά κατάφεραν να αναπτύξουν χόνδρους για να αντικαταστήσουν το κολλαγόνο που χρησιμοποιήθηκε για την ανάπτυξή τους.

Για να καταφέρουν οι ερευνητές να δημιουργήσουν τα τεχνητά αυτιά ξεκίνησαν με ένα ψηφιοποιημένο 3-D μοντέλο του αυτιού ενός ανθρώπου και μετέτρεψαν την εικόνα σε ένα ψηφιοποιημένο "στερεό" μοντέλο χρησιμοποιώντας ένα 3-D εκτυπωτή, με στόχο να δημιουργήσουν κάτι σαν καλούπι.


Στη συνέχεια προσθέτουν με ένεση στο καλούπι κολλαγόνο, που προέρχεται από ουρές αρουραίων, ενώ τέλος προσθέτουν 250 εκατομμύρια κύτταρα χόνδρου από αυτιά αγελάδας. Το κολλαγόνο χρησιμοποιείται σαν ικρίωμα επί του οποίου θα αυξηθεί ο χόνδρος.

Όπως δηλώνουν οι ερευνητές, αν η συγκεκριμένη μέθοδος αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική, τότε οι εμφυτεύσεις θα ξεκινήσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ