2013-02-16 14:39:02
Φωτογραφία για Τέλος ΟΑΝΑΚ – ΟΑΔΥΚ – Κλείδωσε ο υπερφορέας
Τίτλοι τέλους στη λειτουργία των δύο αναπτυξιακών οργανισμών της ανατολικής και δυτικής Κρήτης, του ΟΑΝΑΚ και του ΟΑΔΥΚ, που σημάδεψαν... την αναπτυξιακή τροχιά του νησιού τις τελευταίες δεκαετίες. 

Ο φάκελος των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων δημόσιων οργανισμών ανοίγει και συμπαρασύρει τους φορείς της Κρήτης, που έχουν επωμιστεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των έργων υποδομής και ανάπτυξης του νησιού. ΟΑΝΑΚ, ΟΑΔΥΚ, Υποδομές Κρήτης ΑΕ, ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη θα περάσουν με απώλειες από τις συμπληγάδες των συγχωνεύσεων την ώρα που φαίνεται να... κλειδώνει η σύσταση ενός "υπερφορέα" που θα αναλάβει να τρέξει σημαντικά έργα στην Κρήτη. 

Οι εξελίξεις οριστικοποιήθηκαν χθες σε ραντεβού του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του υφυπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη.

Οι δύο άνδρες, αν και δεν προχώρησαν σε ανακοινώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες κατέληξαν στη σύσταση ενός μεγάλου φορέα που θα απορροφήσει όσους λειτουργούν σήμερα στην Κρήτη με στόχο να δημιουργηθεί μια ενιαία διαχειριστική αρχή, η οποία θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο ανάπτυξης του νησιού. Στις αρμοδιότητές της θα υπάγονται σημαντικά ζητήματα όπως το οδικό δίκτυο και η διαχείριση των υδάτινων πόρων.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ