2013-02-15 15:08:03
Φωτογραφία για Στελεχώνεται με ιατρούς του ΕΟΠΥΥ και 400 ιδιώτες το Σώμα Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.
από το Γραφείο Τύπου

Για την καθυστέρηση σύστασης των υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.ΠΑ., απαντά ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής, Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης στην... κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Με το νόμο 3863/2010 ιδρύθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας υπαγόμενο στη διεύθυνση αναπηρίας και ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομική κρίσης όσον αφορά τον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου καθώς και των ανασφάλιστων για τους οποίους απαιτείται η πιστοποίηση της αναπηρίας.

Ωστόσο, υπήρχε καθυστέρηση όσον αφορά στη σύσταση των Υγειονομικών Επιτροπών. Όπως αναφέρει ο Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης στην έγγραφη απάντησή του προς τον κ. Λευτέρη Αυγενάκη: «Σήμερα, λειτουργούν 61 σημεία παροχής υπηρεσιών ΚΕ.Π.Α. πανελλαδικά, ωστόσο η παρατηρούμενη καθυστέρηση στην εξέταση των ασφαλισμένων από τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕ.Π.Α. οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη ιατρών συγκεκριμένων ειδικοτήτων, οι οποίοι είναι αναγκαίοι για τη στελέχωση των οικείων επιτροπών».


Για το λόγο αυτό, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προχωρεί περαιτέρω διαδικασία ένταξης στο Ειδικό Σώμα Υγειονομικών Επιτροπών και ιατρών του ΕΟΠΥΥ κατόπιν εκπαιδευτικών σεμιναρίων με την ολοκλήρωση της οποίας θα υπάρχει δυνατότητα αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης όλων των εκκρεμών υποθέσεων.

Επιπλέον έχει κινηθεί διαδικασία ένταξης και ιδιωτών γιατρών προκειμένου να ενισχυθεί διαδικασία με τετρακόσιους (400) ακόμα ιατρούς.

Όπως σημειώνει ο Υπουργός κ. Ι. Βρούτσης εξετάζονται κατά προτεραιότητα τα αιτήματα που αφορούν σε απονομές, παρατάσεις και χορηγήσεις συντάξεων ενώ τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2012 εξετάστηκαν 45.260 περιστατικά. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ