2013-02-14 14:06:03
Φωτογραφία για Προσοχή! Απατες Cosmote Data Traveller

Email από αναγνώστη:

Είμαι 15 χρόνια πελάτης Cosmote. Τον τελευταία καιρό, έχω πρόγραμμα Cosmote Απεριόριστα 45 που μου δίνει 350Mb/μήνα Data. Επειδή θα βρισκόμουν στο εξωτερικό για μεγάλο χρονικό διάστημα και επιθυμούσα να χρησιμοποιήσω Data, μετά από συνεννόηση με το Τμήμα "Εξυπηρέτησης" Πελατών Cosmote ενεργοποίησα την υπηρεσία Data Traveller στο λογαριασμό η οποία μου δίνει "τα MB του προγραμματός μου στο εξωτερικό" με κόστος 5€/μήνα.

Ενώ βρισκόμουν στο εξωτερικό κατανάλωνα κανονικά τα Data του Προγράμματος οπότε αναμενόμενα κάποια στιγμή μου ήρθε το εξής μήνυμα με sms:

"EΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΤΟ 80% ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DATA, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ 100ΜΒ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ 5€ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ 100ΜΒ ΣΤΟ 1256"

Όντως στέλνω το σχετικό μήνυμα στο 1256 και, χρεωνόμενος άλλα 5€, παίρνω άλλα 100ΜΒ.

Επείδη πάντα προσέχω τη χρήση που κάνω υπολόγισα και χρησιμοποίησα περίπου τα 90ΜΒ από αυτά. Γυρνώντας σκεφτόμουν ότι τουλάχιστον στο θέμα roaming και data roaming εντός EE η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη από ότι στο παρελθόν με τις εταιρίες να μην κερδοσκοπούν τόσο ακραία και καταφανώς έναντι των καταναλωτών όπως στο παρελθόν.

Λογάριαζα όμως χωρίς τον ξενοδόχο (την Cosmote). Έρχεται ο λογαριασμός και βλέπω τα εξής (μεταξύ άλλων):

45€ Χρέωση Πάγιο Cosmote Απεριόριστα 45 (Σωστό)

5€ Χρέωση Cosmote Data Traveller (OK)

5€ Χρέωση Πακέτο 100MB (OK?)

και στη συνέχεια:

0€ Χρέωση για 350MB Χρήση Εντός Προγράμματος (ΟΚ)

80€ Χρέωση για 90ΜΒ Χρήση Εκτός Προγράμματος (ΟΠΑΑΑΑ;;; ΑΠΑΤΗ;;;;;)

Τους καλώ αμέσως και εξηγώ:

- Παιδιά έχετε κάνει λάθος, υπάρχει στο λογαριασμό το πακέτο 100ΜΒ με 5€ και με έχετε χρεώσει για μόλις 90ΜB παραπάνω από τα 350ΜΒ του προγράμματος, δεν έπρεπε να με έχετε χρεώσει τίποτα, έχω πληρώσει για 350ΜΒ+100ΜΒ και έκαψα 350ΜΒ+90ΜΒ.

- Κάνετε λάθος κύριε, το Data Traveller ισχύει μόνο για τα Data του προγράμματός σας. Τα Data των πακέτων δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο εξωτερικό.

- Μα εσείς μου στείλατε μήνυμα ενώ ήμουν στο εξωτερικό (και το γνωρίζει το σύστημά σας ότι είμαι στο εξωτερικό) ότι με 5€ παίρνω 100ΜΒ. Το μήνυμα αυτό δεν έγραφε από κάτω τίποτα άλλο (πχ. δεν ισχύει στο εξωτερικό) άρα μου είπατε καταφανώς ΨΕΜΜΑΤΑ για να μου ΦΑΤΕ ΛΕΦΤΑ. Και σε κάθε περίπτωση και να μην μου επιστρέψετε τα 80€ γιατί με χρεώσατε 5€ για τα 100ΜΒ που ήταν αδύνατο να χρησιμοποίησω;

Καταλαβαίνετε ότι από το κοριτσάκι του τμήματος Εξαπάτησης Πελατών δεν βρήκα άκρη οπότε πηγαίνω σε ένα κατάστημα και κάταθέτω επίσημο αίτημα επιστροφής των 80€, ειδικά εφόσον έχω χρεωθεί και τα 5€ του Data Traveller και τα 5€ του πακέτου 100ΜΒ στον ίδιο λογαριασμό. Σήμερα έλαβα την απάντηση. Αρνητική. Κοινώς "ΣΕ ΚΛΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΟΥ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ".

Απάτη 1. Το Cosmote Data Traveller δεν ισχύει για εκτός Προγράμματος, έξτρα πακέτα ΜΒ. Cosmote αυτό πρέπει να το κάνεις ξεκάθαρο στους όρους αλλίως είναι ΑΠΑΤΗ.

Απάτη 2. Παρόλ' αυτά τα πακέτα αυτά διαφημίζονται στους πελάτες ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ενώ βρίσκονται στο εξωτερικό με ενεργοποιημένο Data Traveller σαν να μην τρέχει τίποτα και υπόσχονται MB. Ο πελάτης πληρώνει, χρεώνεται και όχι μόνο δεν παίρνει τίποτα, νομίζει ότι έχει πάρει οπότε μετά χρεώνεται και έως 86€ για τα 100MB που πήρε θεωρητικά με 5€...!! Cosmote αυτά τα μηνύματα πρέπει να σταματήσουν, αλλίως η αποστολή τους είναι ΑΠΑΤΗ.

(Απάτη 3. Που προέκυψε από την έρευνά μου. Το μόνο πακέτο εξτρά MB που προμοτάρει με SMS η Cosmote είναι το 5€ για 100MB. Υπάρχουν και τα 10€ για 300ΜΒ και 15€ για 1GB. Φυσικά αυτά είναι κρυμμένα γιατί η Cosmote προτιμάει να παίρνει ο πελάτης συνέχεια 100ΜΒ με 5€ - πχ κόστος 1GB = 50€ ενώ μπορούσε να το πάρει με 15€. Cosmote βοήθησε τους πελάτες σου να κάνουν οικονομία και όχι να τους τρως τα λεφτά, σε καλό θα σου βγεί. Μέχρι τότε και αυτό μία απάτη είναι.)

Έχω ήδη κινηθεί με καταγγελίες στις ενώσεις καταναλωτών, στην ΕΕΤΤ και φυσικά και νομικά σε όλα τα επίπεδα. Η υπόθεση θα φθάσει πολύ ψηλά γιατί κάποιοι από τη Διεύθυνση "Εξυπηρέτησης" (ή μήπως Εξαπάτησης;) Πελατών απλά δεν καταλαβαίνουν αλλιώς. Θεωρώ δε ότι υπάρχει εκτός από τη σαφέστατη εταιρική ευθύνη (και δόλος) και ατομική ευθύνη και κινούμαι και προσωπικά εναντίον των "Υπευθύνων" που έχουν χειριστεί την υπόθεσή μου. Τα όνοματά τους και όλη η επικοινωνία μαζί τους είναι διαθέσιμα.

Διαδώστε το γιατί κάποτε πρέπει όλες αυτές οι εταιρίες να καταλάβουν ότι δεν είμαστε ζώα, η χώρα περνάει τεράστια κρίση και πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν με κάθε τρόπο να αρπάζουν ό,τι Ευρώ μπορούν γιατι στο τέλος θα την βρούν από τους πελατές τους.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και προσοχή σε όλους τους αναγνώστες.

Αναγνώστης

greektechnologyblog.blogspot.com


VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ