2013-02-13 02:18:03
Φωτογραφία για Ολομέτωπη επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Στουρνάρα
Την κριτική που ασκεί το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ περί λάθους συνεχίζει και σήμερα με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης.

Στο κείμενο της ερώτησης προς τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η άρνηση της κυβέρνησης Σαμαρά να αξιοποιήσει τη δημόσια ομολογία στελεχών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου περί «λάθους» στο δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, αποδεικνύει πως σκοπεύει να πορευτεί μέχρι τέλους πιστή στο μνημόνιο και στις ολέθριες συνέπειές του. Η κυβέρνηση Σαμαρά, ωσεί παρούσα στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν αξιοποίησε ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό πως σκοπεύει να εκμεταλλευτεί η ελληνική κυβέρνηση τη δημόσια παραδοχή περί «λάθους», τι ύψους εκτιμά ότι θα είναι τα προαναγγελθέντα στο μνημόνιο νέα μέτρα, με δεδομένο ότι μόνο για το Γενάρη η υστέρηση εσόδων είναι περίπου 300 εκ ευρώ και πως θα ενεργήσει ώστε αυτό το «λάθος» που αποτιμάται σε δεκάδες δισ. ευρώ να αποτελέσει την αφετηρία ώστε η χώρα να απαλλαγεί οριστικά από μνημόνια και πολιτικές που θα εκτοξεύσουν την ύφεση και τη φτώχεια και τα επόμενα χρόνια.


«Στουρνάρας και λάθος πολλαπλασιαστής: Ίδια πολιτική με ολίγη ζάχαρη»

Την ίδια στιγμή η Κουμουνδούρου με non paper επιτέθηκε στον υπουργό Οικονομικών και χρησιμοποίησε ομιλία του Γιάννη Στουρνάρα την περίοδο που ήταν επικεφαλής του ΙΟΒΕ.

«Το καλοκαίρι του 2010 (δηλαδή λίγο μετά την ψήφιση το πρώτου Μνημονίου) σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ ο Γιάννης Στούρνάρας υποστήριζε (σε πλήρη αντίθεση από την τότε αντιμνημονιακή θέση της κ. Σαμαρά) ότι το Μνημόνιο «αποτελεί διαβατήριο για τη σωτηρία της Ελλάδας», ότι «τα μέτρα του [πρώτου] μνημονίου είναι αναγκαία για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας» ότι «δεν γνωρίζουμε να υπάρχει εναλλακτική λύση» και ότι «όσοι ακόμα επιχειρηματολογούν υπέρ της αναδιάρθρωσης [του δημόσιου χρέους] δείχνουν να αγνοούν τη νέα πραγματικότητα στην Ευρωζώνη» αναφέρει το non paper.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «η αναπροσαρμογή του προγράμματος που ενδεχομένως ζητάει η ελληνική κυβέρνηση θα αφορά ήσσονος σημασίας παραμετρικές αλλαγές που δεν θα αμφισβητούν τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή την άγρια λιτότητα, τους μισθούς και εργασιακές σχέσεις σκλαβοπάζαρου και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αυτό αποδεικνύεται επίσης και από το γεγονός ότι μετά την παραδοχή του σφάλματος από το ΔΝΤ (η οποία σημειωτέον έγινε πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο) η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε την παραδοχή αυτή σημαία της για να αμφισβητήσει την ουσία του προγράμματος, αλλά απεναντίας συμφώνησε στο τρίτο μνημόνιο που κινείται επιθετικότερα στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Πόσο μάλλον όταν, όπως αναφέρεται σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το ίδιο το ΥΠΟΙΚ πολύ πριν διέθετε στοιχεία/ενδείξεις για πολλαπλασιαστές ακόμη μεγαλύτερους και από αυτούς που παραδέχεται το ΔΝΤ». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Nissan 370Z Nismo [Video]
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Nissan 370Z Nismo [Video]
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ