2013-02-12 07:35:03
Φωτογραφία για Επανέρχονται οι φήμες για ρολόϊ χειρός από την Apple
Σχεδόν αμέσως μετά το εκπληκτικό δημοσίευμα του Bruce Tognaccini σχετικά με τις προοπτικές δημιουργίες ενός ρολόι χειρός τόσο η Wall Street Journal όσο και οι New York Times επανήλθαν με νέες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη μιας τέτοιας συσκευής από την Apple – οι New York Times έχουν αναφερθεί και στο παρελθόν σε αυτή τη φήμη.

Και τα δύο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η συσκευή αυτή θα διαθέτει κυρτή οθόνη και θα φοριέται στον καρπό με λειτουργικό σύστημα iOS. «Στα κεντρικά της Apple στο Cupertino η εταιρεία πειραματίζεται με φορητές συσκευές κατασκευασμένες από κυρτό γυαλί», αναφέρει ο Nick Bilton. «Ένα τέτοιο ρολόι θα λειτουργούσε με το iOS και θα ξεχώριζε από τον ανταγωνισμό εξαιτίας της κατανόησης της εταιρείας για το πως ένα τέτοιο γυαλί μπορεί να κυρτωθεί γύρω από το ανθρώπινο σώμα».

Ο Bilton αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό το γυαλί θα είναι το επερχόμενο Willow Glass της Corning (γνωστή για το Gorilla Glass που χρησιμοποιείται ήδη στα iPhone και iPad). «Μπορείς σίγουρα να το τυλίξεις γύρω από ένα κυλινδρικό αντικείμενο και αυτό θα μπορούσε να είναι ο καρπός κάποιου», αναφέρει ο Pete Bocko, υπεύθυνος της Corning. «Αυτή τη στιγμή εάν προσπαθούσα να κάνω κάτι που θα έμοιαζε με ρολόι, αυτό θα γινόταν χρησιμοποιώντας αυτό το εύκαμπτο γυαλί». Δεν θα ήταν εύκολο όμως: «Το ανθρώπινο σώμα κινείται με απρόβλεπτους τρόπους. Πρόκειται για μία από τις δυσκολότερες μηχανικές προκλήσεις», προειδοποιεί ο Bocko. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ