2013-02-10 10:12:16
Φωτογραφία για Χρηματοδότηση της ισραηλινής δεξιάς, στήριξη της τρομοκρατίας, αποσταθεροποίηση των αραβικών χωρών και… εξαγορά του Παγκοσμίου Κυπέλου: το Κατάρ αποκαλύφθηκε, έπεσαν οι μάσκες!
Arezki Louni στην εφημερίδα L’EXPRESSION (Αλγερία)  (μτφ. Κριστιάν)

Σύμφωνα με τη πρώην επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας, το εμιράτο χρηματοδότησε τις εκστρατείες του Λικούντ, του Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου, του Ισραήλ Μπεϊτένου, και του υπουργόυ Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.

Όποιος σπέρνει «επαναστάσεις» θερίζει χάος. Το Εμιράτο του Κατάρ, γνήσιος νονός των ψευδό-«αραβικών ανοίξεων», μόλις παγιδεύτηκε από τις δικές του διεργασίες. Αυτό το μικρό κράτος, το οποίο θα μπορούσε να λέγεται «Αλ Τζαζίρα»  -αυτή η αλυσίδα τηλεόρασης που συνεχίζει να ρίχνει λάδι στη φωτιά της έριδας στις αραβικές χώρες- δεν κάνει πίσω με τίποτα. Είναι μάλιστα πρόθυμο να συμμαχήσει με το διάβολο και να θυσιάζει ευγενείς σκοπούς για να αναλάβει την ηγεσία του αραβικού κόσμου.

Η Sheikha MozahΜετά το σκάνδαλο της «εξαγοράς» του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022, που αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες το περιοδικό France Football, ήταν η σειρά της πρώην Υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι, να ρίξει μια άλλη βόμβα, σηκώνοντας κυριολεκτικά την «Κελεμπία» του Εμίρη του Κατάρ.  


Μιλώντας σχετικά σ’ ένα κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης, αμέσως μετά τις εκλογές που κέρδισε το κόμμα Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου, η «φίλη» της Sheikha Mozah, δήλωσε στην τηλεόραση του Ισραήλ, ότι το Κατάρ είχε χρηματοδοτήσει, κατά τη διάρκεια των τελευταίων βουλευτικών εκλογών, τις εκστρατείες του Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του Ισραήλ Ισραήλ Μπεϊτένου, και του υπουργού Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν.

Οι δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι τσέπωσαν αντίστοιχα 3 εκατ. και 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με την επικεφαλής του κόμματος Καντίμα, ορισμένοι υψηλοί αξιωματούχοι «υπέπεσαν σε σοβαρό λάθος, γιατί εμφανιζόμαστε στον κόσμο σαν μεγαλο-ληστές». 

Για την ίδια, «το Κατάρ είναι μια φίλη χώρα και προσωπικά είμαι πολύ φίλη με τη κα Mozah, αλλά πρόκειται για το κράτος μας και τη δημοκρατία μας, που δεν πρέπει να δυσφημίσουμε στον κόσμο». 

Το πιο περίεργο σε όλα αυτά είναι ότι και οι δύο παρατάξεις είναι γνωστές για την εχθρότητά τους προς τον αραβικό κόσμο. Ειδικά δεδομένου ότι υποστηρίζουν ένα έντονο κύμα αποικισμού, ενώ αντιτίθενται στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. 

Ποίο είναι λοιπόν το αντάλλαγμα; 

Σύμφωνα με διάφορες πηγές που λένε τα ίδια πράγματα, η Ντόχα φέρεται να έχει πάρει την συγκατάθεση από τα δύο δεξιά ισραηλινά κόμματα για τη δημιουργία, αν εκλέγονται, μιας ιορδανο-παλαιστινιακής ομοσπονδίας, υπό τη προεδρία της Χαμάς. Ένα παλιό «σχέδιο» που αναβιώνει, χάρη στην κατάρρευση του αραβικού κόσμου.

Αυτό που είναι ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι οι αρχές του Κατάρ δεν έχουν απαντήσει στις δηλώσεις της Λίβνι, ενώ από την πλευρά του δυτικού τύπου, υπάρχει ολική συσκότιση. 

Ο στόχος είναι, εν τέλει, πολύ σαφής: πρόκειται η Δύση να αναθέσει στο εμιράτο του Κατάρ την υπεργολαβία των σχεδίων αποσταθεροποίησης και κατακερματισμού του αραβικού κόσμου.

Ο κύριος στόχος τους είναι η υλοποίηση του σχεδίου για την Ευρύτερη Μέση Ανατολή, αναθεωρημένο και διορθωμένο, μέσω της εγκατάστασης μικρών θεοκρατικών κρατών, χωρίς στόχους ούτε δημοκρατική βάση.

Στην ουσία, τη «βόμβα» που εκτόξευσε η Λίβνι, επιβεβαιώνει τις σοβαρές υποψίες σχετικά με αυτό το εμιράτο του λιγότερου από 500.000 κατοίκους, που έγινε τον τελευταίο καιρό τον χρηματοπιστωτή του θάνατου της Δύσης στις τέσσερις γωνιές της υφηλίου, ειδικά στον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο. 

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Αίγυπτο, την Τυνησία, τη Λιβύη, τη Συρία… και ακόμη και στο Σαχέλ, αντιστοιχεί σε ένα προκαθορισμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης των χωρών αυτών για να βυθιστούν στο σκοτάδι του Μεσαίωνα, με φετφάς «γενναιόδωρα» χρηματοδοτούμενους από το Εμιράτο του Σεΐχη Χαμάντ.

Όσον αφορά ένα άλλο κεφάλαιο, εκτός από τις αποκαλύψεις της France Football  για τα «μαγειρέματα» που προηγήθηκαν την ανάθεση της οργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 από το Κατάρ, η γαλλική εφημερίδα Le Canard enchaîné (Η αλυσοδεμένη πάπια) αποκάλυψε πριν από έξι μήνες, με αποδεικτικά έγγραφα, ότι το Κατάρ χρηματοδοτεί το Mujao και άλλες τρομοκρατικές ομάδες στο Βόρειο Μάλι.

Όπως το έπραξε επίσης στη Λιβύη, υποστηρίζοντας τους ισλαμιστές αντάρτες που συνεχίζουν να βάλουν τη χώρα σε φωτιά και αίμα. 

Ο Εμίρης Χαμάντ ο ίδιος έχει επιβεβαιώσει ότι το Κατάρ χρηματοδοτεί τους αντάρτες στης Συρίας και όλους τους ισλαμιστές μισθοφόρους που ήρθαν από όλες τις αραβικές χώρες να πολεμήσουν στη Συρία. 

Συνεπώς, αντί να έρθει να διασώσει τον παλαιστινιακό λαό, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών της Γάζας θυμάτων των δολοφονικών επιδρομών του Ισραήλ, το Κατάρ υποστηρίζει την ισραηλινή ακροδεξιά, αυτή την ίδια που εκθέτει το άσβεστο μίσος της για τους Άραβες και τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Εξάλλου, η επίσκεψη του Σεΐχη Hamad Bin Khalifa στη Γάζα λίγες ημέρες πριν από την ισραηλινή επιδρομή, δεν καλωσορίστηκε από το κίνημα της Φατάχ. «Η επίσκεψη αυτή δεν είναι ευπρόσδεκτη, γιατί επιδιώκει να εδραιώσει την διαίρεση και τον διαχωρισμό μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας».

Η επίσκεψη αυτή εξυπηρετεί μόνο τη σιωνιστική οντότητα σύμφωνα με το PFLP, το οποίο αναφέρει ότι «το αίμα των χιλιάδων παιδιών της Συρίας, της Λιβύης και της Υεμένης που χύθηκε λόγω των κεφαλαίων και των ΜΜΕ του Κατάρ δεν θα επιτρέψει σε αυτόν τον επισκέπτη να βελτιώσει την εικόνα του».

Γεγονός που επιβεβαίωσε το ντηλ (deal) που ανέφερε η Τζίπι Λίβνι, για την ίδρυση της ιορδανο-παλαιστινιακής ομοσπονδίας. 

Οι μάσκες έπεσαν.

Arezki Louni

LE GRAND SOIR
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ