2013-02-08 11:52:59
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Αφήνει ακόμη και αναπήρους στην ουρά για ώρες! Η ταλαιπωρία και η αδιαφορία
Το πιο απάνθρωπό του πρόσωπο δείχνει για άλλη μια φορά το σύστημα υγείας και ειδικά ο ΕΟΠΥΥ καθώς αναγκάζει ακόμη αναπήρους αλλά και χρονίως πάσχοντες να περιμένουν σε ουρές. Δείτε γιατί

Σε ουρές που μπορείς να διαρκέσουν ακόμη και ώρες (4 και 5) είναι αναγκασμένοι να περιμένουν ανάπηροι άνθρωποι αλλά και ασθενείς με βαριά νοσήματα όπως νεφροπαθείς προκειμένου να καταθέσουν τα δικαιολογητικά σε υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και να εισπράξουν χρήματα που έχουν καταβάλει για υγειονομικό υλικό, αναλώσιμα, δαπάνες μετακίνησης αιμοκαθαρομένων κλπ. 

Και όλα αυτά επειδή ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει φροντίσει να προσλάβει προσωπικό στις υπηρεσίες που παραλαμβάνουν τα δικαιολογητικά. 

Αποτέλεσμα είναι ειδικά ασφαλισμένοι με αναπηρία και χρόνια πάθηση, να αναγκάζονται κάθε μήνα να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες και να στριμώχνονται επί ώρες αναμένοντας τη σειρά τους. Όπως καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ) και με επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους ασφαλισμένους μεγάλων πόλεων. «Αρκεί η επίσκεψη των αρμοδίων στην ΥΠΑΔ Αθηνών επί της οδού Αχαρνών για να δουν ασφαλισμένους οι οποίοι στέκονται στην ουρά επί 3-4 ώρες για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους. Μεταξύ αυτών των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών ταμείων άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις οι οποίοι αναμένουν ακόμα την απόδοση δαπανών που έχουν καταβάλλει εδώ και μήνες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΣΑΜΕΑ.

ΙΑΤROPEDIA
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ