2013-01-30 16:46:03
Φωτογραφία για Πώς να καθαρίσω και να περιποιηθώ τα παπούτσια μου;
Ένας αναλυτικός οδηγός για να μάθετε να περιποιείστε κάθε τύπο παπουτσιών Αθλητικά, πάνινα, υφασμάτινα παπούτσια

Γενικά θεωρούνται ως τα λιγότερο ευπαθή παπούτσια (υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις οπότε να είστε προσεκτικοί- π.χ. παπούτσια με σχέδια που μπορεί να φθαρούν, ειδικοί πάγοι που μπορεί να χαλάσουν). Η διαδικασία για να τα καθαρίσετε είναι απλή: Αρχικά παίρνετε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή μια βούρτσα καθαρισμού και τα τρίβετε για να φύγει η επιφανειακή βρωμιά. Αφαιρείτε τα κορδόνια και τους πάτους. Τα πλένετε στο πλυντήριο σε χαμηλή θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει, καθώς όλη η συσσωρευμένη βρωμιά θα εξαφανιστεί. Αν η βρωμιά επιμένει σε κάποια σημεία, τρίψτε τοπικά με οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε λίγο νερό με απορρυπαντικό. Γεμίστε τα με μπάλες από χαρτί εφημερίδας για να στεγνώσουν γρηγορότερα.

Λεία Δερμάτινα παπούτσια

Για να περιποιηθείτε δερμάτινα παπούτσια με λεία δέρμα, πάρτε κατ' αρχάς ένα καθαρό πανί και ξεσκονίστε τα καλά
. Στη συνέχεια καθαρίσετε τα με ειδικό καθοριστικό για δερμάτινα παπούτσια, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο. Αν παρατηρείτε φθορές στο χρώμα, χρησιμοποιήστε το κατάλληλο προϊόν για να τα βάψετε. Ακολούθως, γυαλίστε τα. Τέλος μπορείτε να εφαρμόσετε κάποιο ειδικό προϊόν για να τα αδιαβροχοποιήσετε ή/και να τα περιποιηθείτε. Θυμηθείτε επίσης ότι είναι σημαντικό για να διατηρείτε τα παπούτσια σας σαν καινούργια να χρησιμοποιείτε καλαπόδια.

Σουέντ παπούτσια

Όπως θα ξέρετε απαγορεύεται να τα γυαλίσετε. Χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή τόσο στον τρόπο που θα τα καθαρίσετε όσο και στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε, διότι μπορούν εύκολα να χαλάσουν. Για να αφαιρέσετε λεκέδες και γδαρσίματα, τρίψτε απαλά με γόμα ή πολύ λεπτό και μαλακό γυαλόχαρτο. Μετά, μπορείτε να τα περιποιηθείτε με ειδικά προϊόντα για σουέντ που θα βρείτε σε αρκετές μορφές στο εμπόριο.

petitemaisonblog.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ