2013-01-29 01:50:47
Φωτογραφία για Ιnstagram και Facebook ζητούν ταυτοποίηση χρηστών
To Instagram και το Facebook, έχουν ξεκινήσει να ζητούν την ταυτοποίηση των κατόχων των λογαριασμών στις... υπηρεσίες τους, ζητώντας τους να στείλουν φωτογραφία με την ταυτότητά τους για επιβεβαίωση.

Η διαδικασία είναι μέρος της προσπάθειας των δύο υπηρεσιών να εντοπίσουν χρήστες οι οποίοι παραβιάζουν τους όρους χρήσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Όσον αφορά στους χρήστες τού Instagram, δεν προβλέπεται κάποιου είδους ταυτοποίηση από τους όρους χρήσης και σύνδεση των λογαριασμών με τις πραγματικές ταυτότητες των χρηστών και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε όνομα ή ψευδώνυμο επιθυμούν.

Στο Facebook οι όροι είναι πιο αυστηροί και πολύ συγκεκριμένοι στο θέμα αυτό, αφού προβλέπουν πως οι χρήστες θα χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους στοιχεία και δε θα δημιουργήσουν χωρίς άδεια κάποιον λογαριασμό για κανέναν άλλο εκτός από τον εαυτό τους.

Σύμφωνα με το CNET, που πρώτο έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, οι λογαριασμοί των χρηστών στο Instagram στους οποίους ζητήθηκε να τους ταυτοποιήσουν είχαν κλειδωθεί και ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να συνδεθούν στην υπηρεσία από έναν desktop υπολογιστή για να κάνουν τη διαδικασία της ταυτοποίησης.

Στην περίπτωση του Facebook ζητήθηκε από τους χρήστες να καλύψουν στην ταυτότητά τους τις πρόσθετες πληροφορίες, αφού το μόνο που ενδιαφέρει την υπηρεσία είναι το πλήρες όνομα, η φωτογραφία και η ημερομηνία γέννησης.
e-pcmag.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ