2013-01-28 07:48:59
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε το H.265 για video HD, 4Κ σε οικιακά δίκτυα
Ο οργανισμός προτυοποίησης ITU έχει εγκρίνει ένα νέο πρότυπο video το οποίο θα μπορούσε να φέρει ακόμη και 4K videos στα μελλοντικά δίκτυα, κάνοντας ταυτόχρονα το streaming HD περιεχομένου εφικτό σε mobile δίκτυα. Το H.265 είναι γνωστό ως High Efficiency Video Coding (HEVC) και έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει υψηλής ευκρίνειας video σε δίκτυα με χαμηλές ταχύτητες. Πρόκειται για το διάδοχο του H.264, το οποίο έχει αποτελέσει πρότυπο για κάθε εταιρεία ύστερα από την κυκλοφορία του iPad και άλλων συσκευών.

Οι κατασκευαστές της νέας έκδοσης του δημοφιλούς προτύπου αναφέρουν ότι θα είναι εφικτό το streaming 1080p video με τα μισά δεδομένα απ’ ότι απαιτείται σήμερα. Αυτό πρόκειται να φέρει τα HD videos όχι μόνο στα οικιακά δίκτυα, αλλά και σε συσκευές smartphones και tablets, με φυσικά πολύ χαμηλότερη χρήση του δικτύου. Επιπλέον το H.265 θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά τα 4Κ video σε περισσότερους χρήστες, έχοντας ως απαίτηση δίκτυα με 20-30Mbps εύρους ζώνης
. Σίγουρα δεν πρόκειται να δούμε το νέο πρότυπο στα video τόσο σύντομα, με τους πρώτους encoders να γίνονται διαθέσιμοι στο τέλος του χρόνου. Η χρήση του θα είναι μαζικά διαδεδομένη όταν θα δούμε τις πρώτες συσκευές να το ενσωματώνουν στα chips τους, με αυτό να υπολογίζεται ότι θα γίνει σε 12 - 18 μήνες ή και περισσότερο. Από τη στιγμή που πραγματοποιηθεί αυτό αναμένεται να αποτέλεσει πολύ σύντομα προεπιλογή για τα video, αν αναλογιστεί κανείς από την παρουσίαση του iPad, το ποσοστό των video σε Η.264 βρισκόταν κάτω του 10% και μέσα σε τρία χρόνια ξεπέρασε το 84%.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάει να τον φέρει
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πάει να τον φέρει
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ