2013-01-21 21:51:23
Φωτογραφία για Ακινητοποιημένο το μετρό την Τρίτη, 4ωρες στάσεις εργασίας στα υπόλοιπα μέσα
Παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου

Χωρίς μετρό θα είναι και αύριο, Τρίτη, η πρωτεύουσα καθώς το Σωματείο Λειτουργίας Εργαζομένων αποφάσισε και νέα απεργία, παρά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ότι είναι παράνομες οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Παράλληλα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα, ενώ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 4:00 το απόγευμα.

Την ίδια ημέρα, στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας και γενική συνέλευση από τις 11:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα.


Δυναμιτίζεται το κλίμα με την κυβέρνηση

Σήμερα, Δευτέρα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, το μετρό έμεινε ακινητοποιημένο λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων, το οποίο και απειλεί με απεργίες διαρκείας.

Επίσης, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ κινήθηκαν από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο εργαζομένων των ΗΣΑΠ η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις κυμάνθηκε στο 90%.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Ν.Σταθόπουλος, έκανε λόγο για μειοψηφίες που προχωρούν σε απεργίες στα μέσα μεταφοράς, τονίζοντας ότι στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έγιναν στα μέσα Δεκεμβρίου η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πολύ χαμηλή.

Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να σταματήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και μετρό, που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία για σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη.

Κατόπιν τούτου η ΣΤΑΣΥ ΑΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αντιδρώντας, οι εργαζόμενοι μιλούν για μεθοδεύσεις στο θέμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θαυμάστε ταχύτητα: Η αγωγή κατατέθηκε στις 10:50, η συζήτηση της ορίστηκε για τις 14:30, η επίδοσή της συντελέστηκε με επίδοση στις 11:20.

» Σεβόμαστε τα μέλη μας. Αρνούμαστε την τυπική συμμετοχή στη δίκη που άνοιξε η εργοδότρια. Πότε να βρούμε και να συνεννοηθούμε με τους δικηγόρους μας, πότε να ενημερωθούν, να γράψουν προτάσεις, να οργανώσουν στοιχειωδώς τον αντίλογο».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ