2013-01-20 09:32:34
Φωτογραφία για Δήμαρχος + Δίωξη Ναρκωτικών πρωταγωνιστές στα συνθήματα της πορείας αλληλεγγύης στον Βόλο (Video)
Μια ξεχωριστή πορεία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Βόλο, τόσο ως προς τον λόγο που την προκάλεσε, όσο και ως προς την μορφή της.

Ειδικότερα, εκατοντάδες Βολιώτες αλληλέγγυοι στους κατειλημμένους κοινωνικούς χώρους, μεταξύ των οποίων και μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης Μαγνησίας, του ΕΠΑΜ και του ΕΕΚ, άνθρωποι όλων την ηλικιών ακόμα και μητέρες με παιδιά, διαδήλωσαν με ιδιαίτερο παλμό και πρωτότυπα συνθήματα, εμπνευσμένα μάλιστα από την επικαιρότητα και πιο συγκεκριμένα από τις συλλήψεις που συγκλόνισαν τόσο ολόκληρη την χώρα γενικότερα, όσο και την Μαγνησία ειδικότερα, με πρωταγωνιστές άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Από τα συνθήματά τους, δεν έλειψε και η στηλίτευση του ΠΑΣΟΚ, τα γραφεία του οποίου πλέον στον Βόλο είναι κλειστά και στη θέση της επιγραφής «Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» πλέον αντικρίζει κανείς ένα τεράστιο «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ».

Οι διαδηλωτές στάθηκαν για λίγο έξω από τα πρώην γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην συμβολή των οδών Δημητριάδος και Εργατικού Κέντρου, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στο στόχαστρο των συνθήματων των διαδηλωτών βρέθηκε και ο Δήμαρχος Βόλου, Παναγιώτης Σκοτινιώτης, την στάση του οποίου για την Κατάληψη Ματσάγγου αποδοκίμασαν μέσα από «ολοκαίνουρια» συνθήματα. 


Στάση των διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε και έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Βόλο, στην συμβολή των οδών Σκεδεράνη με Δημητριάδος, τα οποία ακόμα μία φορά φυλάσσονταν από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 από τον Άγιο Νικόλαο Βόλου και μέσω των οδών Ερμού - Γκλαβάνη - Ιάσονος - Φιλελλήνων - Δημητριάδος - Κ. Καρτάλη - Γαλίας - Γκλαβάνη - Ανθ. Γαζή και Κουταρέλια, κατέληξε στην Κατάληψη Ματσάγκου, όπου και πραγματοποιήθηκε συνέλευση των αλληλέγγυων.  

Μάλιστα οι διαδηλωτές, έξω από την Κατάληψη, έχουν αναρτήσει πανό αλληλεγγύης για την Βίλα Αμαλίας.

Τα συνθήματα που πρωταγωνίστησαν εκτός από αυτά που είχαν να κάνουν με την Αστυνομία και τον Δήμαρχο Βόλου, αλλά και τα αντιφασιστικά που τους τελευταίους μήνες ακούγονται σε όλες τις πορείες, ήταν συνθήματα σχετικά με τους κατειλημμένους κοινωνικούς χώρους, μέσα από τα οποία εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους αλλά και ξεκαθάριζαν πως κανείς δεν θα αγγίξει την κατάληψη Ματσάγκου του Βόλου.

Η πορεία έληξε ειρηνικά, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να παρακολουθούν διακριτικά.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τα όσα κατέγραψε η κάμερα του e-Volos.gr:
e-volos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ