2013-01-20 00:26:44
Φωτογραφία για Η Χρυσή Αυγή για τις νέες προκλήσεις των αλβανών - ΒΙΝΤΕΟ
Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά για τις νέες προκλήσεις των αλβανών  που θέτουν ζήτημα Τσαμουριάς και απειλούν ευθέως την Ελλάδα για το θέμα της ΑΟΖ.

Γράφει το επίσημο site της Χρυσής Αυγής..

Ο βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς  απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση προς το υπουργείο Εξωτερικών για τις νέες προκλήσεις της αλβανικής κυβέρνησης, η οποία λειτουργεί ως φερέφωνο της Άγκυρας και διεμήνυσε στον Τύπο ότι “Θα αντιδράσουμε ενεργά σε περίπτωση που η Ελλάδα θα υποβάλει μονομερώς στα Ηνωμένα Έθνη τους χάρτες των θαλασσίων συνόρων με τις γειτονικές της χώρες’’, όπως και για τις προκλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα, ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα του έχει στο πρόγραμμά του ως βασική θέση το «Τσάμικο Ζήτημα». Στη δευτερολογία του ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι ο διπλωματικός όρος Βόρειος ‘Ήπειρος είναι ‘’απαγορευμένος’’ για το ΥΠ.ΕΞ
. τονίζοντας ότι οι Βορειοηπειρώτες αδερφοί μας δοκιμάζονται και είναι υπό κατοχή είτε από το κομμουνιστικό είτε το δημοκρατικό αλβανικό κράτος.  Ανέφερε το προκλητικό γεγονός της συγκέντρωσης των αλβανών λαθροεποίκων και κατσαπλιάδων στην Αθήνα όπου ο πρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος Ράμα τον οποίο το κράτος επέτρεψε να έρθει εκάνε ανθελληνικές δηλώσεις.

Ο υφυπουργός, με την γνωστή ξύλινη διπλωματική γλώσσα, απήντησε στον συναγωνιστή και ανεφέρθη ως συνήθως στο παράδειγμα των ακραίων στοιχείων και δηλώσεων που διαταράσσουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις   γενικώς και αορίστως, προφανώς έχοντας την πρόθεση να συμπεριλάβει στα ακραία στοιχεία και την ελληνική πλευρά δηλαδή τους Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Γνωστή η συνάντηση Παναρίτι – Αβραμοπούλου και η συμφωνία των δύο πλευρών για τον περιορισμό της Χρυσής Αυγής με δημοκρατικές διαδικασίες και μεθόδους (παρακολουθήσεις, λογοκρισία, απαγόρευση εισόδου στη Βόρειο Ήπειρο, κ.λ.π.).

Απαντώντας του ο συναγωνιστής Παππάς τον ρώτησε χαρακτηριστικά αν εννοεί ακραία στοιχεία τον αρχηγό της αλβανικής αντιπολίτευσης ή τον αλβανό πρόεδρο αφού σε απάντηση του κυρίου Αβραμόπουλου σε ανάλογη γραπτή ερώτησή του προς το ΥΠΕΞ είχε λάβει γραπτή απάντηση στις 3 Ιανουαρίου 2013 ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών αδυνατεί  πραγματικά να παρακολουθήσει τις δημόσιες τοποθετήσεις ακραίων στοιχείων».

Ο συναγωνιστής κατηγόρησε επίσης την κυβερνητική παράταξη , όλους αυτούς τους βουλευτές που υπογράφουν τα μνημόνια, ότι στα προεκλογικά τους φυλλάδια και στους ψηφοφόρους τους προβάλλουν έναν μαϊμού πατριωτισμό. Δεν είναι πατριώτες. Κατήγγειλε επίσης και κατακεραύνωσε τον νέο Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα ο οποίος είχε έλθει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στα τέλη του 2012 σε μια πρώτη παρουσίαση γνωριμίας και ο οποίος σε κάποια στιγμή του λόγου του αναφέρθηκε περιέργως και αυτός σε Αρβανίτες, ομοίως με τον αριστερό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο. Ο συναγωνιστής Παππάς εξομοιώνοντάς τους ανεφέρθη στην εθνική μειοδοσία που διαπράττουν και οι δύο. Πάνω σ’ αυτό βεβαίως δεν έλαβε καμία απάντηση εκ μέρους του υφυπουργού.

Κλείνοντας είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν εγκαταλείπει την Βόρειο Ήπειρο. Οι αλβανοί κάνουν θέμα και τρέμουν ακόμα και τα αυτοκόλλητα των βορειοηπειρωτών Χρυσαυγιτών που αναγράφουν το Γη Ελληνική.

Σε ό,τι αφορά τους βορειοηπειρώτες που τους εγκαταλείπουν στο έλεος των αλβανών κατσαπλιάδων , που τους κόβουν τις συντάξεις του ΟΓΑ, να τους προστατεύσουν όπως αρμόζει σε μία πραγματικά ελληνική και εθνική κυβέρνηση. Του είπε δε χαρακτηριστικά «Τολμήστε!» και τόνισε πως η Χρυσή Αυγή με τον τρόπο της δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ελευθερία της Βορείου Ηπείρου.

«Για να ξαναγίνει η Βόρειος Ήπειρος ελεύθερη, για να ξαναγίνει η Βόρειος Ήπειρος Ελληνική».
Eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ