2013-01-19 17:14:52
Φωτογραφία για H Kαρχηδόνα … οι υπερασπιστές της, και ...οι “Δάσκαλοι”
(του Κλεάνθη Θραμπουλίδη)

Χρόνια τώρα, ένας μικρός αριθμός Πανεπιστημιακών διαμαρτυρόμασταν δημόσια και αντιδρούσαμε για τις πρακτικές που υιοθετούσαν και εφάρμοζαν στις Γενικές Συνελεύσεις των συλλόγων των μελών ΔΕΠ (και ΠΟΣΔΕΠ) και στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητών. Οι πρακτικές αυτές οδηγούσαν σε αποφάσεις που όχι μόνο απέτρεπαν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης του Δημόσιου Πανεπιστήμιου αλλά και το υποβάθμιζαν. Τα βάζαμε με τους φοιτητές μας, τα βάζαμε με τους συναδέλφους μας.

Οι “δάσκαλοι” όμως είναι άλλοι. Τους είδε και τους “θαύμασε” η Ελληνική κοινωνία προχθές στην συνεδρίαση της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Έδωσαν μαθήματα. Επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά ότι εξακολουθούν να κάνουν πολύ καλά αυτό που έμαθαν, αυτό που τους ανέδειξε, αυτό που έκαναν χρόνια τώρα. Αυτό που “πέρασαν” με τον τρόπο τους στην Ελληνική κοινωνία και την διέλυσαν.  Και είναι αυτό ακριβώς που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Μόνο που σήμερα το κάνουν για “να την σώσουν”.

Τι λοιπόν υπεξήχθει;

αρκεί τελικά να έχεις … χιούμορ.

 

βέβαια αυτά τα άτυπα, τα ξεχασμένα, ψηφιακά αντίγραφα τα πληρώνει πολύ ακριβά σήμερα η κοινωνία. Και αυτό φαίνεται πως τους διαφεύγει. Ακόμη και σήμερα.
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ