2013-01-16 04:41:05
Φωτογραφία για IFC: Θα χρειαστούν 600 εκατ. νέες θέσεις εργασίας
Περίπου 600 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργηθούν μέχρι το 2020 στις αναπτυσσόμενες χώρες –κυρίως στην Αφρική και την Ασία- για να καλύψουν τους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του International Finance Corporation (IFC), μέλους της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως επισημαίνεται, τα υψηλά επίπεδα ανεργίας, ιδιαιτέρως στους νέους, και ο μεγάλος αριθμός των χαμηλής ποιότητας θέσεων εργασίας, αποτελούν πρόβλημα στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου και, ως εκ τούτου, η δημιουργία καλύτερων θέσεων εργασίας αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα.

Οι θέσεις εργασίας, κατά το IFC, αφορούν πολλά περισσότερα από το νομισματικό εισόδημα• αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ανάπτυξης, καθώς ενισχύουν τα βιοτικά επίπεδα, αυξάνουν την παραγωγικότητα και προστατεύουν την κοινωνική συνοχή. Επίσης, είναι ο βασικός δρόμος για έξοδο από την φτώχεια.

Η έκθεση διαπιστώνει ότι οι αναγκαίες θέσεις εργασίας στις αναπτυσσόμενες χώρες μπορούν να δημιουργηθούν με ρυθμό πολύ ταχύτερο, εάν οι policymakers και τα αναπτυξιακά ινστιτούτα καταστήσουν προτεραιότητα την απομάκρυνση βασικών εμποδίων για την ανάπτυξη, τα οποία αντιμετωπίζουν οι εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ