2013-01-13 11:22:08
Φωτογραφία για Σαμαράς: Κανένας εφησυχασμός - Yπάρχει κίνδυνος να... ξανακυλήσουμε!
Καυστικές δηλώσεις έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με αφορμή τα τελευταία γεγονότα γύρω από τις καταλήψεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΣΥΡΙΖΑ «περιθωριακό κόμμα»

Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο πρωθυπουργός κάνει σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπενθυμίζει ότι «εμείς βρήκαμε την αληθινή λίστα και εντοπίσαμε τα προβλήματα που υπήρχαν, ενώ ελέγχονται 54 χιλιάδες ονόματα» και σε αυστηρό ύφος προσθέτει: «χωρίς στοιχεία δεν κατηγορούμε κανένα! Το να βάζουμε τη λάσπη στον ανεμιστήρα και να λερώνουμε τους πάντες είναι ο καλύτερος τρόπος για να τη γλιτώσουν οι αληθινοί ένοχοι! Κανένας αθώος δεν θα φοβάται τη σπίλωση. Και κανείς ένοχος δεν θα γλιτώσει την τιμωρία. Αυτό, πρέπει να σας πω, ότι ενισχύει την συνοχή της κυβέρνησής μας. Δεν την αποδυναμώνει...»

Επίσης ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «περιθωριακό κόμμα διαμαρτυρίας» τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση θέλει απέναντί της «κόμματα που αναλαμβάνουν ευθύνες και όχι κόμματα με ακραίες συμπεριφορές καθώς η πόλωση δεν βοηθά τη χώρα» και συμπλήρωσε ότι «Ο κόσμος δεν θέλει γιάφκες αναρχικών και εστίες ανομίας παντού μέσα στις πόλεις
. Δεν θυμάται με νοσταλγία το όργιο των κουκουλοφόρων το Δεκέμβριο του 2008, όταν κάποιοι τους «χάϊδευαν».

Με φρίκη τα θυμούνται οι πολίτες...» συμπληρώνει, ενώ συγκεκριμένα για τους χώρους που τελούν υπό κατάληψη αναφέρει: «Τι είδους... «πολιτιστικές δραστηριότητες» εξυπηρετούν, λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, εύφλεκτα υλικά, μαδέρια και... «λάφυρα» από αστυνομικό εξοπλισμό; Μιλάμε για δεκάδες κέντρα ανεφοδιασμού έκνομων δραστηριοτήτων! Και κέντρα παραεμπορίου ακόμα. Τι απαντάνε στους πολίτες; Γίνονται ανεκτά αυτά οπουδήποτε στον κόσμο; Υπάρχει δημοκρατία που τα ανέχεται αυτά; Τι είδους... «κοινωνικοί χώροι» είναι οι γιάφκες κουκουλοφόρων;»

Παράλληλα ο κ Σαμαράς αναφέρθηκε και στα οικονομκά ζητήματα επισημαίνοντας πως ο μεγάλος κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει περάσει, όμως δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση της προσπάθειας: «υπάρχει κίνδυνος να... ξανακυλήσουμε! Κανένας εφησυχασμός! Όλοι μπορούν να αισιοδοξούν. Εμείς δεν θα ησυχάσουμε, αν δεν βγούμε από την κρίση οριστικά... Πάντως, η «δραχμοφοβία» (ο κίνδυνος να επιστρέψουμε στη δραχμή), μοιάζει να έχει απομακρυνθεί πλήρως. Πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για να προσελκυστούν επενδύσεις» τόνισε

Επίσης ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, όχι όμως στην παρούσα φάση: «Κάποιες αλλαγές θα γίνουν κάποτε. Αλλά δεν είναι η ώρα τώρα...»

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Formula 1 στο χιόνι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Formula 1 στο χιόνι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ