2013-01-12 10:26:02
Φωτογραφία για Δύο οργανώσεις ανέλαβαν ευθύνη για τα γκαζάκια στα σπίτια δημοσιογράφων
Την ευθύνη για το μπαράζ των εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια έξω από τα σπίτια πέντε δημοσιογράφων, τα ξημερώματα της Παρασκευής σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, αναλαμβάνουν δύο πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις, οι «Κύκλοι Παραβατικών/ Πυρήνας Εραστές της Ανομίας» και η «Μαχόμενη Μειοψηφία», με ανακοίνωσή τους... που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Indymedia Athens.

Στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org οι οργανώσεις εκφράζουν την αλληλεγγύη τους «στις κοινότητες που έχουν μπει στο στόχαστρο της καταστολής» και αναφέρονται στην εκκένωση των καταλήψεων της βίλας Αμαλία και άλλων χώρων από την αστυνομία.

«Με τις αντανακλαστικές εμπρηστικές επιθέσεις μας σε σπίτια δημοσιογράφων παίρνουμε μια σαφή θέση μάχης δίπλα στις κοινότητες αγώνα και ενάντια στους μόνιμους συκοφάντες της» τονίζεται από τους συντάκτες.

Μάλιστα γίνεται λόγος για «κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που στήθηκε το τελευταίο διάστημα», καθώς και για την «θαραλλέα και αποφασιστική κίνηση ανακατάληψης της Βίλας Αμαλία», την «ταυτόχρονη κατάληψη των γραφείων του αριστερού θίασου της ΔΗΜΑΡ» και την «αντανακλαστική συγκέντρωση αλληλεγγύης μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών».


«Απέναντι στην καταστολή του κράτους η λύση δεν βρίσκεται στην επίκληση των δικαιωμάτων μας, σε δηλώσεις νομιμοφροσύνης, σε ρεφορμιστικές συμμαχίες και γραφειοκρατικές καταγγελίες. Η αλληλεγγύη έχει ένα ιδιαίτερο νόημα για εμάς», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Στο κείμενο ο συντάκτης αναφέρει ακόμη ότι «τα ΜΜΕ αποτελούν επίσημη εκπροσώπηση του συστήματος» και επισημαίνει ότι «στο συντονισμένο μπαράζ συμμετείχαμε σύντροφοι από την Μαχόμενη Μειοψηφία και τους Κύκλους Παραβατικών/πυρήνας Εραστές της Ανομίας. Θεωρούμε τις συμμαχίες εντός της αγωνιστικής κοινότητας αναγκαίο συστατικό στην επίθεση ενάντια στο κράτος».

Επίσης γίνεται αναφορά σε κάθε έναν από τους δημοσιογράφους που αποτέλεσαν στόχο των εμπρηστών, τα σπίτια των οποίων χτυπήθηκαν «μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο ωρών».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση απευθύνει τέλος κάλεσε για συμμετοχή σε πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις που θα γίνει το Σάββατο, στα Προπύλαια.

«Να σπείρουμε παντού εστίες ανομίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το κείμενο της προκήρυξης και εκφράζει την αλληλεγγύη «σε όλους του αυτοοργανωμένους χώρους και τους φυλακισμένους αγωνιστές» και ζητούν «άμεση απελευθέρωση του αντάρτη Σάββα Ξηρού», ενώ εύχονται καλή ανάρρωση στον Παναγιώτη Αργυρό, που είναι έγκλειστος των φυλακών για συμμετοχή στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και δύναμη στους δύο τελευταίους συλληφθέντες για την ίδια οργάνωση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ