2013-01-10 20:00:07
Φωτογραφία για Ο απόλυτος ξεπεσμός... Ιδρύθηκε Εκκλησία για ...Άθεους!!!
Την περασμένη Κυριακή, η πρώτη εκκλησία για άθεους στη Βρετανία έκανε την πρώτη …λειοτυργία της, σε έναν χώρο στο Ίσλινγκτον, στο Βόρειο Λονδίνο. Ιδρυτές της είναι δύο κωμικοί, ο Σάντερσον Τζόουνς και η Πίπα Έβανς που ήθελαν να φτιάξουν έναν χώρο και μια κοινότητα που θα έφρενε κοντά κάποιους άθεους.

Στην πραγματικότητα, η εκκλησία των άθεων είναι μια ευκαιρία «να συναντηθούν απογοητευμένοι πιστοί, νοσταλγικοί άθεοι και οποιοσδήποτε ψάχνει την αίσθηση της κοινότητας». Περίπου 200 «πιστοί» εμφανίστηκαν στη λειτουργία της Κυριακής, που επικεντρώθηκαν στο θέμα «Αρχές» και συζήτησαν τρόπους με τους οποίους η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί, ξεχνώντας τις αποτυχίες του παρελθόντος και αποφεύγοντας τις «διανοητικές παγίδες».

Αντί για κήρυγμα, η εκκλησία κάλεσε τον Andy Stanton, γνωστό συγγραφέα παιδικών βιβλίων, να μιλήσει για την επίτευξη της επιτυχίας. Και αντί να προσευχηθούν, οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν τα μάτια τους και διαλογίστηκαν για τους φόβους της ανεπάρκειας και της αποτυχίας. Μετά άρχισαν να τραγουδάνε το «Don’t Look Back In Anger» των Oasis.


Η Εκκλησία των Άθεων θα τελεί γάμους, κηδείες και λειτουργίες μία Κυριακή κάθε μήνα. Ο Τζόουνς και η Έβανς την εμπνεύστηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι τους αρέσουν κάποιες πλευρές της θρησκείας, αλλά δεν συμμετείχαν επειδή δεν πιστεύουν σε κάποιον Θεό.

Η ιδέα μια εκκλησίας χωρίς θεό δεν είναι και απολύπτως καινούρια. Το κίνημα της Κοινότητας για την Ηθική Κουλτούρα (Society for Ethical Culture) που ξεκίνησε το 1870 είναι ένα παράδειγμα παρόμοιων «εκκλησιών». Η κεντρική ιδέα είναι ότι τα θρησκευτικά ζητήματα δεν θα πρέπει να εμποδίζουν τους ανθρώπους από το να απολαμβάνουν τα θετικά μιας θρησκείας.

Έρευνα της WIN-Gallup από το 2012 αποκαλύπτει ότι η θρησκευτικότητα ανά τον κόσμο μειώνεται και ο αθεϊσμός βρίσκεται σε άνοδο. Σύμφωνα με στοιχεία για τη Βρετανία από το 2011, ένας στους τέσσερις δηλώνει ότι «δεν έχει θρησκεία». Στοιχεία από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι το 5% αυτοκαθορίζονται ως άθεοι.
Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ